Кометата Еленин за ужас на уфолозите се разпадна

Широко известната със смразяващите  съобщения на уфолозите, че заплашва Земята, комета  Еленин,  вероятно се е разпаднала. Наблюденията на астронома – любител Майкъл Матиацо от австралийския Kestlmayn,  показват значително намаление на дължината и яркостта на кометата през последните 10 дни. (на снимката) 
Поведението на кометата Еленин е подобно на кометата LINEAR, която се разпадна през 2000 г., приближавайки Слънцето. Матиацо също е наблюдавал събитието.

„Да, гледах разпадането на кометата през юли 2000 г.“, спомня си той.
„Беше доста вълнуващо да гледате като  ядрото ??се разширява, приемайки формата на пура. Очевидното разпадане на кометата Еленин  е подобно, макар и по-малко грандиозно  зрелище. “

Кометите са големи обекти  и   лесно се разрушават под въздействието на слънчевата топлина. Така че вероятно разпадане  на кометата Еленин, въпреки че неочаквано,  не   е изненада.

Related Posts

One thought on “Кометата Еленин за ужас на уфолозите се разпадна

  1. Астроном любител? Ще чакаме и други източници. Една птичка пролет на прави. Поведението на кометата, така или иначе е било странно и това разпадане, може да се окаже, нещо друго.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *