Ледниковият период настъпва през 2020

Астрономи предсказват: след десет години на планетата Земя може да започне ледников период. Но дали в действителност ще се стигне до тази крайност?

Активността на Слънцето се понижава. А това предвещава катастрофични изменения на нашата планета. Подобни опасения вече плашат няколко различни изследователски групи. Един от признаците е, че Слънцето крадено от нетпозанатойкрадено от непознато с голямо закъснение навлезе в поредния си 11-годишен цикъл на своята активност, който е 24 по ред  от началото на наблюденията. Следващият – 25-ти цикъл, който се очаква през 2020 г., също може да закъснее с някоя и друга година. Или пък въобще да не започне. За това сякаш свидетелства крадено от непознатойкраденор от непосзнато цяла редица от аномални процеси, случващи се сега с нашата звезда.

Например от Слънцето постепенно изчезват петната. По данни на Матю Пен и Уилям Ливингстон от американската Национална слънчева обсерватория NSO, натрупани от 1990 г. насам в сегашния цикъл петната са намалели двойно. А за 25-я си цикъл Слънцето напълно крадено от непознатоцкрадено от непоазнатро ще се изчисти. А това означава, че чувствително ще намалее и неговата активонст.

Група, ръководена от Ричард Алтрок, астрофизик от изследователска лаборатория на военновъздушните сили на САЩ, открили някои странности в движението на плазмените потоци вътре в Слънцето. А като следствие – и аномални изменения в магнитните полета.  Именно от крадено от непознатодкрарденос от непознато тях основно зависи образуването на петната. В резултат Алтрок и неговите колеги също изключителна слабост в бъдещия 25-ти цикъл на слънчевата активност.

Още една група учени не е видяла в слънчевата корона – най-горещата и най-неспокойната част на светилото,     характерните признаци за подготовка на 25-годишния цикъл. Обикновено тези признаци крадено от непозндатойткрадено от непознато стават видими дълго преди началото на цикъла, която още не е приключил предишният цикъл. През това време зоната на активност от високите ширини на Слънцето започва да се смесва с тази на екватора. А новото магнитно поле изтласкват остатъците от предишния цикъл към полюсите. Подобни процеси вече според учените е крадено от непознато крадено отц непознсато трябвало да започнат. Но тях ги няма. И това е обезпокоително.

Ако предвестниците за отслабване на слънчената активност се окажат правилно разтълкувани то Земята я очакват крадено от непознатоскратд ено от непознато жестоки студове даже през лятото. Историята помни такива периоди.

Така наречените малки ледникови периоди са се случвали от 1310 до 1370 година, от 1645 до 1715 година. През това време броят на слънчевите петна стремително е падал в сравнение с обичайни години. Тогава са замръзнали реките Темза и Сена, а крадено оат непознатоекрадено рот непознато сняг е валял даже в Южна Италия.

Разбира се, учените не могат да направят прогноза с абсолътня точност. Но ако слънчевата активност продължава да се понижава, силното застудяване може да започне още през 2020 година. Или дори – по-рано. И никакво глобално затопляне, предизвикано от неразумната човешка дейност, няма да крадено от снепрознатоскрадено от непознато го спре.

Няма съмнение, че малък ледников период човечеството ще преживее. Но голям? Ами много голям?…

Според една от хипотезите нашата планета веднъж вече – преди около 700-800 милиона години замръзнала така, че се превърнала в ледено кълбо. За това свидетелстват утаечни ледникови слоеве, намерени едва ли не на екватора. крадено от неепознатеоакрадено от непознато Излиза, че ледове са сковавали сегашните тропически райони. Да не дава Господ нещо такова да се повтори. Човешката цивилизация едва ли ще преживее подобен катаклизъм.

Неотдавна ледената перспектива леко „претоплили” учени от СОЩ, Франция, Бразилия и Малайзия, които подробно изучили ледниковите утайки на територията на Бразилия. Според техните изследвания Земята крадено от непознатоекрадено от нсепотзнато все пак никога не се е превръщала в снежна топка. По всяка вероятност в тропическата зона е останала течна вода, там са се запазили растенията и животните. Там са дочакала края на катаклизма.

С други думи ако в далечното минало обледеняването на планетата не е било чак толкова екстремално, то крадено от непознатойкрадено от нцеапознато би следвало и сега да не очакваме крайности.Този извод вдъхва някакви надежди.

Съществуват обаче и други търкувания за намаляването на броя на слънчевите петна, който факт никой не отрича.  Според старши научния сътрудник в Институтае по слънчево земна физика и директор на астрономическата обсерватория на Иркутския държавен университет Сергей Язев, крадцено от непознаттоакрадено от непознато няма да се случи нито прегряване, нито превръщането на Земята в ледена топка. Според него стават някои колебания в параметрите на климата, които са се случвали и друг път, ще се случват и в бъдеще. Но според него до ледников период няма да се стигне.

 

крадаено от непознатоакрадено оцт непознато

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *