GSM-ите се обзавеждат със скенер, виждащ и през дрехите

Свръхвъзможностите от фантастичните филми може да се превърнат  в реалност – учени са разработили телефон, който може да работи като рентгенов апарат, пише Daily Mail. „Hi-Tech чип позволява на телефона да „вижда  през стени, дърво, пластмаса, и (въпреки че изследователите мълчат за това) през тъканите, значи и през облеклото,“ казва Роб Воу.

Лекарите ще могат да използват новата технология за снимка на човешкото тяло за ракови тумори без вредните рентгенови лъчи и обемистите и скъпи машини за ядрено-магнитен резонанс.

Според новата технология, изображенията могат да бъдат създавани с помощта на сигнали, работещи в терахерцовия обхват, без да се налага да се използват няколко лещи вътре в устройството. Това води до намаляване на размера и цената. Използването на този висикотехнологичен чип , прави откритието, приложимо към потребителските устройства.

„Терахерцовият диапазон носи неограничен потенциал“ – казва д-р Кенет О, професор по електронно инженерство в Университета на Тексас в Далас.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *