Учен възнамерява да се самоубие и да прехвърли мозъка си на робот

 Американският учен Кен Хейуорс възнамерява да направи опасен научен експеримент. Той ще се самоубие, за да се опита след време да оживее и да използва мозъчните си клетки в тяло на робот.

Идеята е подобна на сценарий за научно-фантастичен филм, но това не е измислица, а реалност.

В продължение на много години американският учен Кен Хейуорс от Харвардския университет, работи върху възможността за провеждане на такъв експеримент, съобщава Infuture. Повече от 10 години учен прекарва дните и нощите си в лабораторията си, опитвайки се да направи себе си безсмъртен.

Той казва: „Човешката раса се движи към телепортация на разума.  Ние ще се опитаме да запази мозъка, след това да го разделим на части и да го използваме в тялото на роботите. Това ще бъде перфектен компютър, създаден на основата на човешкия мозък,…“

За своя изключителен  проекта ученият няма да  използва опитни животни, той възнамерява лично да участват в експеримента, като използва собствения си мозък.

Хейуорс е готов да се сбогува с живота, за да направи революция в областта на науката.

„Това е по-добре, отколкото да стана прекалено стар или болен“ – обяснява 41-годишният учен.

Преди реализацията на експеримента, Кен ще организира  прощално парти с приятели и членове на семейството си, въпреки че не всички от тях поддържат неговата налудничава идея.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *