Как без думи да разпознаем кой ни е враг

Един поглед, една усмивка, един жест … Тялото говори, изпраща сигнали, които може и трябва да се научите да разпознавате. Лицевите изражения и жестовете предават чувствата, изпитвани от всеки човек.

За един опитен наблюдател не е трудно да  различи какво всъщност му казва неговия събеседник. Затова имаме нужда от познания за невербалния език. Жестомимичният език не само ще помогне по-добре да се разберат хората, непознати или познати, но също така за подобряване на отношенията със семейството, партньора, на работа с колегите.

Разговор с мъж

Как да разпознаем дали един мъж харесва определена жена? Ако той копира всичките и жестове, като огледало, той е ясно заинтересовани от продължаването на диалога. Няма съмнение: той е поразен право в сърцето. За да се разбере дали този мъж лъже или казва истината, помагат следните жестове:

1. Ако един мъж гледа наляво (спомняйки си нещо), то е ясно, че възнамерява да лъже.
2. Ако партньорът ви гледа дясно-горе, тогава той ще каже цялата истина.

В разговор с шефа

В разговор с шефа можете да: приемете поза, в която единия крак се поставя малко напред, тежестта се измества към другия крак. Ръцете са кръстосани. Тази поза казва, че  жената е сигурни в себе си, тя е била винаги и навсякъде победител. Не бива: да се заема поза, в която краката са заедно, документите са в ръка, книгата, папката закриват гърдите като щит. Тази поза показва несигурност.
Жестове от цял свят

Един и същия жест може да носи положително или отрицателно значение, в зависимост от това кой го използва и къде. Бъдете внимателни с:

1. Палец нагоре, ръката свита в юмрук – този  жест е  познат на мнозина като „отлично“. Бразилците използват този жест като благодарност, а французите така съобщават, че имат любима жена.

2. Знакът Ок- (два пръста заедно в кръг, а три са нагоре) във Франция означава „безполезно.“ В много страни това е жест на сквернословие.

3. Знакът на победа (V) – в много страни това е жест на победата. Но ако пръстите   са насочени нагоре, за австралийци и британци  това означава “ остави ме на мира на мира.“

Важни неща

Ръкостискането, което сега споделят не само мъжете, но и по-нежния пол, може да каже много за един човек. Така че си струва  да се научите как да стискате ръцете:

1. Преди да подадете ръка погледнете в очите на партньора си. Това показва интерес към него.

2. Не забравяйте да му стисне ръката плътно, което показва зачитане. Ако само леко  докосва върховете на пръстите,  другият човек ще си помисли, че не го харесвате или не му вярвате.

Следва

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *