След енотите и скунксовете в американските градове се заселват койоти и пуми

Еноти, скунксове и опосуми отдавна са станали обитатели на различни градове на САЩ. Сега  след тях  в мегаполисите се заселват и по-опасни хищници, заявиха представители на опазване на дивата природа на проведената в петък в Колумбус (Охайо) Международна конференция „Eкосамит 2012“.

Лидерите на миграцията от дивата природа към цивилизацията, според техните данни, са койотите. Голяма част от популацията  на тези хищници наскоро са се преместила в непосредствена близост до международното летище O’ Хара в Чикаго. Пумите са си избрали предградията на Лос Анджелис и Денвър, а  черните мечки градовете в северните щати, като Монтана. Природозащитниците предсказват и пристигането на големи глутници вълци.

За преселването на хищниците в местата, където живеят хората, както бе отбелязано по време на конференцията, има няколко причини. Първо, градовете непрекъснато се разширяват, „навализайки“ в територията на животните. Второ, представителите на фауната ги привлича лекота на градския живот „: за да открият  храна, те не трябва да обикалят надалеч.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *