Еднополовите бракове са полезни за децата, считат експерти

decaДецата, отглеждани от еднополови двойки, се отличават с добро здраве и имат силна връзка с родителите си, са изяснили в Университета на Мелбърн. Наистина,  по-късно две трети от тези деца могат да се сблъскат с проблемите, причинени от заклеймяването на гей браковете.

Учените са интервюирали повече от 300 еднополови родители и техните деца. Приблизително 80% от децата имали две майки, а 18% – двама бащи, пише The Guardian.

Децата, които растат в семейства с еднополови родители,  имали 6% по-високи показатели за здравето и сплотеност в семейството,  отколкото средностатистическите деца.

В допълнение на  здравето, учените оценявали темперамента, настроението, поведението, психичното здраве и самочувствието на децата.

Саймън Крауч, ръководител на научните изследвания смята, че тайната се крие в разпределението на отговорностите в семейството. Еднополовите партньори са по-склонни да споделят задачи, базирани на умения, а не на ролите на половете. Като резултат, в дома се поддържа здравословна среда, и детето получава по-голямо внимание.

Related Posts

One thought on “Еднополовите бракове са полезни за децата, считат експерти

  1. Ха-ха-хаааа! И от коя гей-организация е финансирано това проучване?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *