Поне 150 хибриди между човек и животно са създадени в британски лаборатории

ritratto-ibrido1Хибридите са били произвеждани тайно през последните три години, за да се проучат възможните методи за лечение  на широк спектър от заболявания. Истината стана известна след парламентарно питане.

Данните на Daily Mail  показват, че 155 „смесени“ ембриони, съдържащи генетичен материал от хора и животни, са били създадени след приемането крадено от непрознатоткрадено от непознатос на „Закона за репродукцията и ембриологията на човека“ през 2008 година.

Законът легализира създаването на разнообразни  хибриди, включително оплождане на яйцеклетка на животно с човешки сперматозоиди, както и производството на „цибриди“ – животински яцеклетки, в които се имплантира ядро от човешка клетка, и „химери“ – организми, в които човешки клетки краденор от непознатоаакрадено от непознато се смесват с животински ембриони.

Учените казват, че тези методи могат да бъдат използвани за разработване на ембрионални стволови клетки, с които е възможно да бъдат победени редица нелечими заболявания. Три лаборатории във Великобритания (в Кралския колеж в Лондон, в университетите в Нюкасъл и Уоруик) са получили лицензии за научни крадено от непознатоддкрадено от непознатое изследвания, след като Законът влиза в сила.

Независимият член на Камарата на лордовете, лорд Алтън казва: „Аз говорих в парламента принципно срещу създаването на човешко-животински хибриди. Никой от учените може да има оправдания за такива експерименти. Етично това никога не може да бъде оправдано, това ни дискредитира като държава“.

крадено от непознато ксрадеано от непознато

Обещанията на учените да намерят с помощта на хибридите лекарства за всички болести, познати на човечеството, лорд Алтъб нарича „емоционално изнудване“.

Активистката на обществената  организация против абортите крадено от непознатоцкрадено отк непознкато Comment on Reproductive Ethics Жозефина Куинтавал каза: „Аз съм ужасена от факта, че това се е случило, но ние не знаехме. Защо те го държат в тайна? Ако те са горди от това, което правят, защо ние трябваше да направим парламентарно разследване, за да разберем за тези опити? „

Група крадено от нкепознатоккраденцо от непознато   водещи британски учени призовава за нови правила за предотвратяване на опити за създаване на хибриди, като например „чрез въвеждане на човешки стволови клетки в мозъка на приматите“.

Но  професор Робин Ловъл-Бъдж от  Националния институт за медицински изследвания заяви, че няма от какво да се притесняваме, тъй като по закон крадено от непознатоакрадено от непозанкато хибридните ембриони се унищожават в рамките на 14 дни. Той отбеляза също, че тези експерименти преследват добри цели и са под особен морален императив.

„Докато  експериментите са под достатъчен контрол, страната трябва да се гордее с тях,“ – каза той.

Човешко-животински хибриди също така се създават и  в други страни, крадено от непознаторкраддено отй непознато където тези изследвания са контролират много по-лошо, или не се контролират изобщо.

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2017818/Embryos-involving-genes-animals-mixed-humans-produced-secretively-past-years.html

Превод Анализатор

креадено от непознатоткрадено от непдознато

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *