Учените изясниха, че на Земята е имало двуметрови пингвини

pingwin Учените са открили вкаменелости, които показват, че светът някога е бил обитаван от гигантски пингвини, пише The Independent.

Две кости – фрагмент от крило и лапа – са били намерени на остров Сиймор, близо до Антарктида. Находката на екип от аржентинския музей на La Plata е позволила на  експертите да съставят пълен портрет на този вид. Например, учените са установили, че ръстът на тези пингвини  е били повече от 2 метра от върха на човката до върха на лапите. Теглото им е било 115 кг. За сравнение –  ръстът на сегашните най-големи пингвини – императорските – е  само 1.36 м и тежат по-малко от 46 кг.

Според списание New Scientist, учените и по-рано са намирали кости на пингвини от вида е Palaeeudyptes klekowskii. Но за този вид учените не са знаели нищо друго, освен че е обитавал Земята преди около 40 милиона години.

Каролина Акоста Oспиталече от Музея на La Plata, заяви пред списание New Scientist, че това е било  „невероятно време, когато от 10 до 14 видове пингвини видове са живели близо до Антарктическия бряг.“

Преди се е смятало, че ръстът на най-високите някога живeли  пингвини не е превишавал един и половина метра, пише The Independent.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *