Как да гледаме другите право в очите

pogledПритежаването на хипнотичен пронизващ поглед, способността да гледате в очите на другия човек е добър навик, и той може лесно да се придобие.

Замисляли ли сте се защо на някои хора им е трудно да гледат в очите на другите, дори и за кратък период от време? А вие сами можете ли спокойно да издържите на погледа на друг човек?
За дивите животни погледът в очите е знак за агресия и предизвикателство.
За човек да отмества погледа си е  неприемливо по няколко причини. Това предполага или несигурност или че иска да скрие нещо.

Трябва да бъдете в състояние да гледате събеседника си право в очите. Днес  вие ще се научите как да не отмествате погледа си. В допълнение, вие ще се научите как да гледате така,  че опонентът ви да се чувства несигурен във ваше  присъствие, и да не може да издържи вашия поглед.

За да започнете, първо си измислете „котва“. Това е такъв предмет или действие, благодарение на който вие постоянно ще си напомняте какво трябва да направите през деня. Това може да бъде  монета в джоба или броеница. Всеки път, когато докосвате монетате или премествате зърната на броеницата, умствено си казвайте постановката: „Аз винаги гледам в очите!“ „Аз имам пронизващ, хипнотичен  поглед“ и т.н.

Как да  гледаме другите право в очите
1. Има една малка тайна, която трябва да знаете за да може вашият поглед да изглежда хипнотичен и пронизващ. Гледайте в горната част на носа на събеседника.

2. Друго важно нещо. При общуване се концентрирайте върху  вашата тандене (точка два пръста под пъпа и два пръста в дълбочина). Това е енергийният център на човека и концентрацията върху него ще ви даде възможност да се чувствате спокойни, уверени, а погледът ви ще започне да  излъчва енергия и сила.

3. При общуването винаги контролирайте дишането си. В древни времена преди битка фехтовачът започвал да отброява своите вдишвания и издишвания, за да се настрои.

4. Полезно е да правите упражнения за очите, като например въртене  по часовниковата стрелка и движения нагоре – надолу, наляво – надясно. Това ще придаде на очите ви блясък, ще укрепи мускулите им, ще служи като профилактика  на зрително увреждане, което само по себе си не е лош бонус.

5. Начертайте на лист хартия кръг с диаметър 1 см и го сложете на разстояние от вас. За известно време гледайте в този кръг без да мигате. Ден след ден увеличавайте времето  на това упражнение. После погледнете в кръга, но странично. Това упражнение тренира упоритост и „хипнотичност“ на погледа.

6. Когато се разхождате по улицата, не отмествайте поглед от минувачите. Нека те почувстват силата ви. Един командос  дори препоръчва да гледате хората, като че ли им нанасяте удар по конкретна болева точка или просто  ги унищожавате  физически.

7. Не забравяйте за периферния поглед. Научете се да забелязвате  всичко, което се случва встрани от вас, но не гледайте директно в тази посока. Нека хората да си мислят, че не ги виждате.

8. Мислете за вашия поглед, подготвяйте се за срещи, тренирайте погледа си и ще видите как вашите събеседници ще признават вашето превъзходство.

Не забравяйте и „котвата“, бъдете спокойни и уверени.
Не злоупотребявайте с тези техники, но не позволявайте на другите ви смутят.

Не забравяйте, че способността да се издържа поглед –  е добър навик!

 

http://bg.checkonline4you.com/kak-da-gledame-drugite-pravo-v-ochite/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *