Саудитски принц е финансирал атаките на 11 септември 2001 г.

0ecc4a1de16a

Член на саудитското кралско семейство е участвал във финансирането на терористичните атаки на 11 септември 2001 г. Такова твърдение, според  американските медии,  в понеделник е изказал 46-годишният френски гражданин Захария Мусауи, който излежава в затвор в Колорадо доживотна присъда заради участието си в тези атаки.

През септември Мусауи е изпратил в съда в Оклахома Сити писмо, в което  заявява, че обучението му  в летната школа в Norman в същия щат, е  платил  саудитски принц. Името на „спонсора“ затворникът не казва, но твърди, че се е срещал лично с него. Според Мусауи, член на саудитското кралско семейство уж е финансирал не само неговото обучение, но и на 19 терористите, които отвлякоха пътнически самолети на 11 септември.

Мусауи заяви, че е готов да даде показания по този въпрос в съда. В същото време  експертите са скептични, че ще му бъде дадена такава възможност,  защото преди това той многократно е правил твърде  противоречиви изявления. Саудитските власти отрекоха, че кралството по някакъв начин е  участвало в нападенията.

Мусауи е бил арестуван три седмици преди нападението на групировката „Ал-Кайда“ в Ню Йорк и Вашингтон. Той е  арестуван в Минесота, където е бил в училище за пилоти, надявайки се да получи сертификат за пилот. Мусауи не е убил никого, но прокуратурата го нарече „двадесетия терорист“, който не е успял да се присъедини към съучастниците си, отвлекли самолетите. През май 2006 г. френски съд го осъди на доживотен затвор.

Related Posts

One thought on “Саудитски принц е финансирал атаките на 11 септември 2001 г.

  1. това е КЛАСИЧЕСКА манипулация на ЦРУ,
    Предвид една ДРУГА НОВИНА от миналата седмица,
    а именно, че Саудитска арабия ОФИЦИАЛНО отказва да търгува със $!
    – Търсят си повод, гледам “намерили“ са го
    ха ха ха
    – естествено й съвсем умишлено, най тъпият
    -смешен дори
    хахаха

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *