Пентагонът пак крие истината за НЛО (видео+)

Миналия юли Конгресът проведе историческо изслушване за НЛО. Изслушването, което включваше показания на двама бивши пилоти на изтребители от ВМС и бивш старши офицер от разузнаването, привлече значително внимание и интерес, невиждани на Капитолийския хълм от много години.

В един забележителен разговор представителят Мат Гаец (щат Флорида) описа как неговият офис е получил „защитено разкриване“ от военновъздушната база Еглин, Флорида, относно инцидент с НЛО над Мексиканския залив през януари 2023 г.

След като бил блокиран от военновъздушните сили, той оставил напомняне на войските в базата за това „как работи правителството в Съединените американски щати“.

Военновъздушните сили отстъпиха, позволявайки на Гец да прегледа данните от сензорите, събрани по време на сблъсъка.

Според Гец, пилотите на изтребители са забелязали четири неизвестни обекта, летящи във „формация с формата на диамант“.

Трябва да се отбележи, че инцидентът е станал на тренировъчен полигон, който като цяло е бил свободен от всякакви въздушни смущения.

Неподвижни изображения показват, че един от обектите демонстрира способности, които Гец, който е служил в Комитета по въоръжените сили в Камарата на представителите в продължение на почти десетилетие, „не е могъл да свърже с каквито и да е човешки способности, нито от страна на Съединените щати, нито от страна на някой от нашите противници.

Радарните данни, според Гец, показват, че четирите обекта се движат в „много ясна формация с еднакво разстояние“. Както отбеляза Гец и беше потвърдено от допълнителна документация, радарът на изтребителя спря да работи, когато самолетът се приближил на 4000 фута от един от обектите.

Инфрачервената камера на самолета също се повредила, принуждавайки пилота да направи ръчно снимки на един от неизвестните обекти. В доклад за разследване, публикуван наскоро, Службата за анализ на НЛО на Пентагона заключава с „умерена“ увереност, че обектът, видян от пилота, е бил балон, вероятно „голям балон заосветление“.

Това така наречено обяснение обижда интелигентността на всеки читател, който прекарва няколко минути в детайлите на инцидента. Това не убедило най-известния НЛО скептик в света.
Пилотната скица на обекта, описана като наподобяваща „космически кораб Аполо“, няма правдоподобна прилика с дизайна на който и да е известен балон за индустриално осветление. Обадих се на базираната във Флорида компания, която произвежда висококачествените глобуси за търговско осветление, за които се позовава офисът на НЛО.

Нечувано е такива привързани индустриални балони да летят във въздуха спонтанно, казаха от компанията.

В кратко видео носителят на наградата „Еми“ осветител Мат Форд, който използва въпросните осветителни глобуси, описва в детайли пълната абсурдност на обяснението на Пентагона.

Учудващо, Пентагонът накара американската общественост да повярва, че това на пръв поглед невъзможно събитие се е случило четири пъти едновременно. Междувременно неизправностите в работата на два сензора на борда на изтребителя, единият от които е възникнал в непосредствена близост до НЛО, остават необясними.

Може би най-поразителното е, че службата по уфология на Пентагона не е разгледала въпроса как множество балони, разделени вертикално на стъпки от хиляда фута, биха могли правдоподобно да поддържат „много ясно“, „еквидистантно“ диамантено образувание на голяма надморска височина при силен вятър във въздуха.

Още по-лошо, пилотът описва водещия обект като „неподвижен“ или движещ се „много бавно“. Като се има предвид, че ветрове от около 80 mph са наблюдавани на височина в деня на инцидента, наблюденията на пилота не са в съответствие с обяснението на Пентагона за балона.

Гетц правилно заяви, че оценката на Пентагона е „непълна и не отразява всички данни, които ми бяха представени“. Гец също призова за публично оповестяване на изображения и радарни данни, свързани със сблъсъка. Накратко, инцидентът с Еглин е пример за многото абсурдни и неправдоподобни обяснения, които правителството предлага през годините за безброй инциденти с НЛО. Съвсем наскоро Пентагонът публикува одобрен от Конгреса преглед на участието на правителството на САЩ в НЛО.

Докладът, който е пълен с големи фактически грешки, пропуски и списък с исторически изкривявания, оставя много да се желае.
Кристофър Мелън, бивш високопоставен цивилен служител на разузнаването на Министерството на отбраната, предизвика уфологичната агенция с язвителен анализ на доклада от 16 000 думи. Сред многото недостатъци на доклада са явните му лъжи за строгото научно изследване, поръчано от ВВС в началото на 50-те години на миналия век, за да проучи хилядите получени съобщения за НЛО.

Според Дирекцията за НЛО на Пентагона, в този доклад на Battelle Memorial Institute се посочва, че „всички случаи, за които са получени достатъчно данни, са разрешени и обясними“. Това твърдение е очевидно невярно.

Всъщност проучването характеризира като „неизвестни“ цели 33 процента от наблюденията на НЛО, които се считат за „отлични“, тоест тези, в които са участвали обучени или многобройни наблюдатели и е имало достатъчно информация, за да се стигне до заключение. И Battelle използва особено висок праг за обозначаване на обект на наблюдение като „неизвестен“, което изисква групов консенсус сред оценяващите учени.

Очевидното погрешно представяне на този анализ от страна на Пентагона е в съответствие с неговото така наречено обяснение за инцидента във военновъздушната база Еглин. Накратко, продължаващият десетилетия подход „тук няма какво да се види“ към НЛО продължава с неотслабваща сила. Важно е да се отбележи, че публичната позиция на Пентагона противоречи на вътрешни документи на Министерството на отбраната.

Например в директива, издадена миналата година от Обединения комитет на началник-щабовете, се отбелязва, че аномални инциденти се случват по целия свят, включително „на или близо до територията на… Съединените щати, техните съюзници и противници“.

С неизвестни субекти, демонстриращи изключително неконвенционални технологии, нагло проникващи във въздушното пространство около силози за ядрени ракети и други чувствителни военни съоръжения, американската общественост заслужава истина, прозрачност и много повече аналитична честност, отколкото Пентагонът демонстрира в момента.

Автор: Марик фон Рененкампф е работил като анализатор в Бюрото за международна сигурност и неразпространение на Държавния департамент.

Източник: https://thehill.com/opinion/national-security/4632952-the-pentagon-is-lying-about-ufos/

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *