Двегодишно момиченце бе замрaзено за възкресение

863_cryo

Двегодишната Матурин Ноаваратпонг от Bangkok стана най-младият клиент на американската фондация Аlcor Life Extension, която предоставя услуги за криогенно замразяване, пише Mirror. Починалото от увреждане на мозъка на дете е замразено, с надеждата за бъдещо възкресение.

Решението за замразяване на детето взели родителите. Веднага след като страдащото от тумор на мозъка момиченце било изключено от животоподдържащата система, тялото е предадено на Аlcor Life Extension.

Туморът е открит миналата година. Лекарите отстраняват половината от 11 – сантиметровия тумор, но нито операцията, нито интензивната терапия не дават положителен резултат.

През януари се оказало, че 80% от мозъка на Матурин е поразен и напълно е  парализирана  лявата и страна; тогава тя е свързана с машината за поддържане на живота. След като лекарите казали на родителите, че няма шанс да се оправи, те решили да изключат детето.

Тялото на момичето е замразено с надеждата, че медицината скоро ще направи пробив и ще може да бъде възкресено. Намиращата се в Аризона Alcor Life Extension – e една от най-известните световни компании, занимаващи се с криогенно замразяване.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *