Извънземни в кадър. 11 мистериозни обекти заснети на Марс

Марс може би е единствената планета в Слънчевата система, подходяща за колонизация. И за да се подготвим за такова бъдеще би било хубаво да се знае предварително, „кой“ можем да срещнем там. Huffington Post е събрал най-невероятните и мистериозни обекти, открити и заснети на повърхността от марсоходите на Червената планета.

1. Човешко лице

1

Този обект се нарича и „Maрсиански Сфинкс“. В този си вид е заснет от автоматичната станция на НАСА «Викинг-1″ през 1976 г.

1a

2. Вкаменената игуана

2

Ровърът Curiosity е заснел в кадър това „животно“ през януари 2013 г., но може би щеше да остане незабелязано, ако не бяха внимателни блогъри.

3. Пръст

3

Една година по-рано, през 2012 г., Curiosity фотографира нещо, което изглежда като човешки с пръст. Дори ясно могат да се видят очертанията на нокътя.

4. Снежен човек

4

Тази снимка е направена от ровъра Spirit през 2007 година. Някои ясно виждат женска фигура.

5. Mарсиански плъх

5

Друг представител на „богатата дива природа“ на Марс е заснел Curiosity през 2013 година.

6. Бедрена кост

6

Удивително е колко много „човешки останки“ забелязват на снимките от Марс блогъри ентусиасти!

7. Череп

7

Блогерите веднага си напомниха, че още през 2006 г. Spirit е заснел обекта, много подобен на човешки череп. И защо само НАСА и всички други учени упорито повтарят че това е камък?

8. Изчезналата поничка

8

А през януари 2014 г. Opportunity подхвърли истинска загадка. Той прави две снимки на едно и също места, и на втората внезапно се появи нещо подобно на поничка.

9. Каска или шапка

9

Какви причудливи скали има на Марс, нали? Снимка на Curiosity от 2013 г.

10. Дръжка на врата

10

Гледайки тази снимка на Curiosity 2013 г., можете да си представите, че е всичко друго, но не и необикновен камък.

11. Maрсианско цвете

11

Заснето от Curiosity през 2012 година. Учените все още не са представили ясни обяснения какво би могло да бъде това , въпреки че 100% са сигурни, че обектът не е биологичен.

Related Posts

One thought on “Извънземни в кадър. 11 мистериозни обекти заснети на Марс

  1. Здравейте, а вие сигурни ли сте, че всички снимки са направени на Марс. Може всичко да е снимано в земната пустиня Атакама или Сахара или в студио. Но може на Марс да съществуват селища със земляни второ или трето поколение. Няма как да отидем на Марс и да проверим. Нали така.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *