Излезте или замълчете

В навечерието сме на Местни избори 2015. Не, не спирайте да четете! Стойте тук! Дайте ми няколко минути. Знам, че ви е ужасно досадно. Дори гнусно. Апатично. Опротивяло. Ще спра с епитетите. Но моля ви, останете тук и ми дайте възможност да ви кажа.

Знам много добре – вие сте краденор оцт непознаторкрадено от непознато убедени, че нищо не зависи от вас. Така е, защото Те поискаха да сте убедени в това. Това е тънкият номер. Подготвяха ни 26 години да вярваме, че нищо не зависи от нас. Всички знаем какво ще последва. Най-вероятният сценарий е пред нас. Ще ви го кажа с думи, които вече крадено от непознратоккрадено от непозйнато казах. Но искам да ви ги припомня и сега – три дни преди изборите.

С помощта на семейно-приятелско-партийните кръгове, на корпоративния и циганския вот, гарнирани с радиоактивно медийно облъчване и политически апатичен електорат, евроатлантическото статукво, работещо срещу националните интереси на България, ще бъде възпроизведено. Това изглежда предопределено, защото няма друга крадено от непознатоскрадейнос от непознато сериозна политическа алтернатива.

От утре Те – представителите на почти всички политически партии – ще тръгнат пак с банкнотите от 20 и 50 лв. и с кебапчетата в найлонови торбички, за да запушат и последните стонове на тънкия гласец на съвестта ви. За тях работят тълпите на преференциално размножавания цигански електорат, за крадено от непознкатоакрадерно от непознато тях вече е впрегната на максимум медийната „дезинфекция“, за тях работят вашата апатия, отчаяние и умора, за тях ще гласуват и Mъртвите в избирателните списъци. И най-вече – местните феодални васали, заедно с принадлежащия им крепостен и корпоративен електорат.

Регионалните феодали вече се виждат наместени още по-удобно в топлите си крадено от непознатоаекрадено орт непознато бърлоги, плащайки с подчинението си към волята на статуквото. Така ще има по някоя и друга троха и за тях от разните проектчета и еврофондове. И Началника ще има лентички за рязане, за да се хвали по телевизора. А те да се кипрят зад него.

 

Ето това ни крадено от непознатоакрадено от нецпознатцо чака.

Харесва ли ви?!

Политическата каста в България се самозабрави до краен предел. Тя стигна такива „висоти“ в циничното си отношение към собствения си народ, на каквито не се осмели нито една друга държава от разпадащата се финансово-олигархична групировка, наречена „Европейски съюз“.

В своята съвременна история България не е имала крадено от непознаторкрадено от непокзнарто по-неграмотна, по-продажна и по-безродна политическа каста. Неосъзнаваща, че с действията си срещу своя народ, всъщност е насочила оръжието и към самата себе си. Безумци, клекнали под трапезата на богатите си чужди господари, за да събират огризките.

На изборите след няколко дни можем и трябва да разклатим непоклатимостта на всяко местно крадено ота непознато крадено от непознатоа статукво, което не е нищо друго, освен част от статуквото, стоящо на върха на цялата държава. Това не е невъзможно. И е важно.

Въпреки разочарованията си, трябва да познаем и да бутнем напред своя АНТИсистемен играч. След малко ще ви споделя защо. Но първо:

Кой е той?

Той е различен крадено от непознатоткрадтецно от непознато навсякъде. Той не е от една-единствена партия или коалиция, за да я назова. Някъде дори играе сам.

Но бъдете сигурни – във вашата община също го има. Заявил е претенцията си да бъде алтернатива на местното статукво. Разбира се, най-често на него почти никой не му обръща внимание. Защото крадено от непознатодткрадено от непознатое твърде дълго бяхме лъгани. Възможно е и другото – да е известна и уважавана личност. Да има реални шансове. Така или иначе – Месията е невъзможен. Това е аксиома.

И все пак!

Познайте своя антисистемен кандидат. Разгледайте го хубаво. Вижте му очите. Внимателно. Вътрешният глас ще ви подскаже. Очите никога не лъжат. Вижте биографията му – най-вече по делата му ще го познаете. Има ли дела зад себе си? Дал ли е нещо на обществото? Коя крадено от непокзнато ткрадено от непознато е неговата кауза? Забравете за партията. Концентрирайте се в него.

Запомнете. По делата му ще гo познаете.

Колкото и да не ви се вярва, статуквото може да бъде разклатено. Сметките на „предопределените“ могат да бъдат объркани. Може да не стане така, както са го пресметнали. Можем да ги объркаме. И краденцо от непознастоакрадено от непознато да разместим картите в политическото казино.

Ако изгубят на местните, те ще се стреснат и за парламентарните, и за президентските избори. Ще се изненадат много, ако пасиансът не се подреди според плановете и договорките. Това ще породи напрежение между тях. Ще има спорове как да преразпределят наново баницата. Новите играчи крадено йот непознатоцккрадено от непознато в играта ще ги изнервят. А това ще им проличи. Ще излезе на светло колко са нервни. Ще направят необмислени грешки. Може и да се захапят един друг, като в котило, което е станало твърде многобройно за остатъците от плячката.

На големите феодали от ЕС ще им стане неприятно. Сега крадекно от непознатоккрадено от непоазнато те си имат и свои собствени проблеми. Народите в Европа се усетиха. И се пробуждат. Те разбраха, че Европа е в капан. И почват да търсят сметка. България също е в капан. Ние също трябва да им потърсим сметка.

Местните избори са тест за предсрочни парламентарни. Това не е утопия, това крадено оат непознатоакрадено оте непознато е реалност. Зависи от нас – от това дали сме готови да зашлевим звучен шамар на статуквото.

Ето, въпреки че изглеждаше невероятно, аз открих своя антисистемен играч – за София. Има го. Вгледах се в очите му. Вгледах се в делата му назад. Читав човек. Няма да ви кажа кой краде но от непознатойкрадено от непозкнато е, защото целта не е реклама. Но ще го подкрепя. И се надявам здравият разсъдък на софиянци да се върне в главите им, за да го познаят и те.

А всъщност е толкова просто, наистина. Елементарно просто е. Но ние нямаме силата да повярваме в това.

Моля ви, не оставайте крадено дот непозенатоккрадено от непознато в домовете си на 25 октомври. Излезте. Не оставяйте Теотново да решат вместо вас. Ядосвате се на циганите?! Тогава излезте или замълчете завинаги! И спрете да правите смешните революцийки във фейсбук! Не ви ли омръзна това?!… Не виждате ли колко е жалко?!… Как ще си защитим родината, щом не можам да крсадцено от непознатоекрадено от непознато си защитим града и селото?!… Те са нашата родина.

Пак ще ви кажа.

Шамарът по статуквото е задължителен, ако искаме да го променим. Той Е някакво начало. Другият, големият шамар, ще дойде неизбежно – с цялата сила на Историята. Дръжте се като субект и само така имате шанс да станете отново субект крадено сот непознатоккрцадено от непознато на съдбата си.

Дайте шанс на АНТИСИСТЕМНИЯ КАНДИДАТ във вашата община. Пуснето го срещу васалите!

Важно е да дръпне напред за балотажа. Важно е статуквото да залитне. Да му се завие свят. Да разбере, че няма безплатен обяд.

Батальоните на властта ще излязат под строй. Циганите също. Нека излезем крадено от непознатодкраедено рот непознато и ние.

А после, на балотажа, пак ще му мислим!

Благодаря ви, че останахте дотук.

Ако ме чухте – предайте нататък! ;)

Гласувайте!

Христина Христова

memoriabg.com

крйадено от непознато крадено от непоезнато

3 Replies to “Излезте или замълчете”

 1. Сергей Генадиев

  Много, наистина много се чудих дали да напиша това есе или не, „да си излея мъката, така да се каже“, но реших да опитам. Не защото си мисля, че на някого този въпрос ще направи впечатление, и не за това, че едва ли аз съм първият, който го повдига. Не! Просто мисля, че колкото повече хора повдигат въпроси по злободневни теми, толкова по-голяма е вероятността те някога, някъде от някого да бъдат чути. И така

  „ЗАЩО НЕ ГЛАСУВАХ И ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?“

  Да! Заявявам открито, че не съм гласувал и няма да гласувам и в бъдеще на каквито и да е избори за местно или държавно (по-скоро централно, защото България отдавна е изгубила държавата си) управление поради това, че не виждам никакъв смисъл да подкрепям ДИКТАТОРСКИ наложени решения! И защото българският народ, гражданите на „тази страна“, както обичат да се изразяват т.нар. наши политици, отдавна е забравил, какъв е смисълът от изборите. Да – СМИСЪЛЪТ от изборите, без значение дали те са за централна власт, за местно САМОУПРАВЛЕНИЕ, за училищни, църковни, читалищни или други настоятелства. ИЗБОРИ за каквито и да е органи, чрез които ОБЩЕСТВОТО, без значение колко голямо е то – групичка сподвижници, членовете на една община или гражданите на една държава, трябва да възложи на ИЗБРАНИТЕ ОТ НЕГО, управлението на събраните от същото това ОБЩЕСТВО РЕСУРСИ, за постигането на ОБЩИТЕ за ВСИЧКИ членове ЦЕЛИ. Още веднъж искам да подчертая – събраните от СПОДВИЖНИЦИТЕ ресурси!
  За мен именно в това се крие смисълът на изборите за това „Кой да води бащина дружина?“, а именно:
  Кой да управлява събраните от членовете на ОБЩЕСТВОТО (ОБЩИНАТА) ресурси така, че в най-голяма степен да постигне желаните ОБЩИ ЦЕЛИ!
  Този смисъл се губи веднага и във всички случаи, когато и ЦЕЛИТЕ и ТЕЗИ, КОИТО ЩЕ БЪДАТ ИЗБИРАНИ се налагат ОТГОРЕ. А при нас се налагат именно защото ВСИЧКИ ОСНОВНИ РЕСУРСИ СЕ ЦЕНТРАЛИЗИРАТ в максимална степен!
  Някакви икономически групировки, присвоили си всички ресурси на държавицата ни, са си направили няколко партии (без никакви идеологии зад себе си), за да продължават да си ги присвояват! Най-лошото е, че повечето са наследници на бивши интернационалисти, но все пак издигащи и някакви национални цели и идеали, а децата и внуците им се оказаха абсолютни космополити, зачеркнали всичко българско в живота си!
  Демокрацията е управление, което не просто произтича от мнозинството – то се НАЛАГА от мнозинството! Иначе казано – „отдолу нагоре“!
  И не ми говорете как е било в градовете на древна Елада (Гърция не е съществувала)! Там един или няколко полиси е или са налагали волята си над останалите, естествено за своето си благо. И най-големите от тях не са имали повече от десет, петнадесет хиляди жители. От тях като се приспадне числото на жените, децата и робите, имащите право да избират и да бъдат избирани остават не повече от две-три хиляди човека. (Нали не мислите, че селяните от прилежащите на градовете територии са имали право да избират и да бъдат избирани?) Мъже, които са расли, учили, работили, водили битки заедно. Мъже, отлично познавали произхода и качествата си, на български казано – знаели са всеки един „КОЛКО СТРУВА“ и са избирали най-достойните! Естествено – не са се колебаели да свалят от власт неоправдалите доверието им и самозабравилите се, включително и преди да изтече „общественият им договор“, мандат или както там се нарича времето, дадено им да упражнят умението си да работят за ОБЩОТО БЛАГО“.
  А сега у нас всеки има правото да избира и да бъде избиран – БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ Е УМЕН, ЗДРАВ, ИЗУЧЕН, ЛОЯЛЕН КЪМ ОБЩЕСТВОТО (спазвал ли е законите, изпълнявал ли е задълженията си към него), ДАВАЛ ЛИ Е СВОЯТА ДАН ЗА ОБЩОТО БЛАГО! БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ИМА ЛИ СЕМЕЙСТВО ИЛИ НЕ, СПАЗВА ЛИ МОРАЛНИТЕ НОРМИ ИЛИ НЕ! БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ПОЗНАВАЩИТЕ ГО ПРЕДЛАГАТ И ИСКАТ ИЛИ НЕ!
  ДА – ИМА ПРАВОТО, АКО НЯКОЙ ОТГОРЕ ГО ИЗБЕРЕ И ОДОБРИ! Какво значение имат мнението и предложенията на някакви си хора от някаква си община!
  НАШИТЕ УПРАВНИЦИ (за последните 25 години „ДЪРЖАВНИК“ не мога да назова) МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ КАК СЛЕДВА ДА СЕ ПРАВЯТ ИЗБОРИ, НО НЕ ИСКАТ! ЗНАЯТ, ЧЕ НА ИСТИНСКИ ИЗБОРИ НЕ БИХА „УСТИСКАЛИ“ ВЛАСТТА!
  Ако искаха, щяха:
  Да гласуват ограничения в това т.нар. ВСЕОБЩО ИЗБИРАТЕЛНО ПРАВО!
  За ИЗБИРАНИТЕ щяха да въведат изискване за ЦЕНЗ, ПСИХИЧЕСКА ГОДНОСТ, ЛОЯЛНОСТ КЪМ ОБЩЕСТВОТО (ПЛАЩАЛ ЛИ СИ СИ ДАНЪЦИТЕ, ТАКСИТЕ, ГЛОБИТЕ, СЪДЕН ЛИ СИ ЗА УМИШЛЕНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ОТ ОБЩ ХАРАКТЕР). Щяха да издигат кандидати само в местата, където последните са се родили, израсли, учили, работили, живели – ТАМ, КЪДЕТО НАИСТИНА ГИ ПОЗНАВАТ!
  За ИЗБИРАТЕЛИТЕ щяха да въведат изискване за ЛОЯЛНОСТ КЪМ ОБЩЕСТВОТО (ПЛАЩАЛ ЛИ СИ СИ ДАНЪЦИТЕ, ТАКСИТЕ и ГЛОБИТЕ за предходния финансов период). Както е във Франция например, и тъй като ние не сме французи – гласуването поне за един период от поне 25 години, трябва да е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Естествено – за тези, които са си изпълнили гражданския дълг!
  Щяха да въведат и електронното гласуване точно, за да могат българските граждани, имащи имоти в дадена община и на които не би било безразлично как ще бъдат управлявани събраните от тях средства от данъци и такси, да гласуват, независимо в коя точка на света се намират! ЩОМ СИ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ, ПРАВОТО ИМ НА ГЛАС СЛЕДВА ДА Е ОСИГУРЕНО! С днешните комуникации това не само е възможно, то е и по-лесно, и по-оперативно за обработка, и по-екологично! И НЕ НИ ПЛАШЕТЕ, ЧЕ БИЛО ПО-МАНИПУЛИРУЕМО! Иска ви се да е такова!
  Във Франция искат да си платил данъците си, за да имаш право да гласуваш. А в Швейцария и крупен инвеститор да си, за да те приемат за член на тази община, трябва населението й да гласува на общинско събрание. Няма значение, колко години преди това и какви по размер данъци и такси си плащал. Едва след това имаш право да гласуваш кой да я управлява, пък може и теб да издигнат някой ден!
  Ако искаха, щяха:
  Да децентрализират в максимална степен ДАНЪЧНОТО ОБЛАГАНЕ И ФИНАНСОВАТА САМОСТОЯТЕЛНОСТ НА ОБЩИНИТЕ!
  АКО ИСКАХА… АМА НЕ ИМ СТИСКА!
  Е, КАКВО СТАНА СЪС ШВЕЙЦАРИЯ НА БАЛКАНИТЕ?

  Сергей Генадиев

 2. бай Ганьо

  Всички кандидати излизат от партии.
  Партийна система!
  Няма анти-системни играчи!
  В последните години политическата система се изплаши, че идва време да отпадне, поради незаинтересованост на обществото.
  И сега се плетат какви ли не интриги, само и само това да заприлича на „бай Брадър“ или някой от другите рейтингови реалита.
  Даже се иска закон за задължително гласуване, защото системата е заплашена от разпадане, поради липса на интерес от обществото!
  Всъщност така исторически доказано отпадат неработещите за мнозинството идеи!
  На комунистическата еднопартийна система и трябваха 40 г. за да се разпадне, а на многопартийната вероятно около 30-35г. Засега са минали 25 г.
  Но пък инквизицията е вилняла стотици години!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *