Китай: Даваш сперма и получаваш новия iPhone 6S

1258-730x455Болницата Ренджи в Шанхай и редица други китайски медицински институции използват имиджа на наскоро обявения от Apple iPhone 6S, за да привличат вниманието на донорите. Слоганът на рекламната кампания гласи: „Не трябва да продаваш бъбрек – 6S се получава лесно.“ Това е ясен намек за случая, когато китайски тийнейджър продаде вътрешен орган за да си купи  IPAD и iPhone. Сега се предлага да се дава  възобновяем ресурс на организма – сперматозоиди.

Като цяло за шестмесечен курс може да се получи парична награда до 6000 юана (около $ 940). Но болниците умишлено използват графични изображения от iPhone 6S и постоянно го споменават в рекламата. Сумите от възнаграждението наистина са достатъчни за да си купите това устройство: в континенталната част на Китай iPhone 6S е с цена 5288 юана.

За да участвате в програмата обаче , трябва да отговаряте на няколко доста строги параметри. Така например, изисква се донорът да има минимална височина 165 см – около средната височина на мъжете в Китай. Освен това донорът трябва да премине през серия от медицински изследвания и анализи. Недопустимо е да има хепатит В, генетични и инфекциозни заболявания. Право да участват имат само успешно завършилите ВУЗ – от бакалавърска степен или по-висока. За да се получи паричното обезщетение трябва да се дадат 17 мл сперма за срок до 6 месеца.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *