Шок: Огромен мистериозен обект излетя от черна дупка, правейки невъзможното

Неотдавна един мистериозен обект пренаписа всичко, което мислим и знаем за черните дупки, пише themindunleashed.org

Като първо – всяка черна дупка трябва да засмуква в себе си всичко, дори и светлина. На второ място, гравитацията и е толкова силна, че се смяташе, че нищо в познатата ни Вселена, не може да се измъкне от черна дупка.

Всичко обаче се промени, след като НАСА съобщи, че нещо огромно е излетяло от черна дупка.

Какво се е случило? Два  космически телескопа на НАСА, включващи Nuclear Spectroscopic Telescope Array, или (NuSTAR) за кратко, са наблюдавали тази особена  черна дупка, когато един голям обект внезапно „излетял“ от средата или от „короната“ на черната дупка. Веднага след това знаменателно събитие, се отделя  силен рентгенов  импулс от короната и. Това събитие  напълно обърква учените не само от НАСА, но и  по целия свят.

Фиона Харисън, която е главен изследовател в NuStar, направи впечатляваща  записка за  този вид феномен, който е напълно непознат: „Той променя всичко, което първоначално се знаеше  за това, как „работят“ черните дупки. За щастие, благодарение на нивото на технологиите, учените бяха  в състояние да запишат  това събитие. Данните, които са получени в резултат на това наблюдение,  могат да дадат някои ключове за да се разбере как са устроени черните дупки  и как те функционират“.

Дан Уилкинс от Университета на Сейнт Мери казва:

„Това е първият път, ние бяхме в състояние да проследим връзката от короната до светкавицата. Това ще ни помогне да разберем как свръхмасивните черни  дупки влияят на най-ярките обекти в някои от Вселените. “

Когато се замислим за това колко голям може да е този обект, тогава естествено възниква втори въпрос: какво може да е?

Какво мислите?

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *