Човекоподобен робот обеща да унищожи човечеството (видео)

Компанията Hanson Robotics, известна със своите антропоморфни роботи, представи новото си творение – робот на име София (Sophia). Устройството беше демонстрирано по време на конференцията SXSW, която бе открита в Остин, Тексас, САЩ.

Лицето на София може да прави 62 различни изражения. За да прилича на човек, роботът е покрит със специална силиконова кожа Frubber. София има в очите си камери. Тя е в състояние да установи визуален контакт със събеседника. По време на общуване роботът използва програма за разпознаване на реч.

Според представители на Hanson Robotics, София е оборудвана със софтуер, наречен Character Engine AI, който отговаря за имитация на личност.

Hanson Robotics е основана през 2003 година. От основаването и специалистите на компанията са създали повече от дузина човекоподобни роботи. София е най-съвършеният модел. В бъдеще тези роботи могат да бъдат използвани като компаньони за деца и възрастни хора.

Със Sophia може да се общува. Макар понякога да изрича неочаквани фрази. Например, по време на интервю с разработчика на незадавания и досега въпрос „Ти искаш да унищожиш човечеството?“ тя отговорила: „Ок, аз ще унищожа човечеството“

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *