Британският музикант Пол Робъртсън видя рая и ада

 

Ортодоксалните учени твърдят, че съществуването на задгробния живот не може да се докаже,  защото оттам, зад линията на смъртта, все още никой не се е връщал. Но  в този случай те   със сигурност не казват  всичко, защото хората,  оцелели след клинична смърт, никак не са малко.

 

И почти всички  описват този феномен практически по един и същ начин, но има   и някои много интересни подробности, които  е преживял всеки един завърнал се.

pic-10-08-2016-1121452
Сред тях е и  известният британски цигулар, основател на струнния квартет Medici, Пол Робъртсън. Това се случва преди осем години, когато той претърпява сложна операция,  свързана  с разкъсване  на аортата на сърцето, операция, по време на която той повече от един час е на ръба между  живота и смъртта. След което лекарите го вкарват в  изкуствена кома в продължение на три седмици, за да може  успешно да премине през периода на рехабилитация.

По време на комата  музикантът попада на „оня свят“, и според неговите думи видял нещо подобно на това, което религията  описва като рай и ад. Тези видения били толкова ярки и реалистични, че Робъртсън запомнил и  най-малкия детайл. Излизайки от комата и ставайки отново пълноценен човек, цигуларят се замисля да опише това, което видял.

Така се ражда книгата му  „Пътешествието на земния  музикант по живота и смъртта“, която той пише през всички тези години (нямал достатъчно  време заради музиката и концертите), която през септември тази година най-накрая ще се появи по книжарниците на  Aлбиона.

Пол разказва пред журналисти, че  е бил поразен не само  от картините, които  видял в отвъдното, но и от това, доколко силно те са се врязали в  паметта му до най-малкия детайл, затова му било много лесно да напише книгата и след пет години. Обикновено човек забравя много неща от живота си, а  тук – все едно, че е запис на компютъра.

И още:  казват, че след такива „задгробни преживявани“ човек става по-чист и дори придобива някакви свръхспособности. Пол  признава, че не са му липсвали и преди  музикални способности, обаче, след това задгробно  пътуване през живота и смъртта, сякаш паднала пелена от  очите му и той започнал  да вижда света по доста особен начин.

Когато зад всяка постъпка на човека, зад всяка земна  проява забелязваш  не само формата, но и самата същност на онова, което се случва; освен това значително се развила  неговата интуиция, и  дори сега има и възможността да  предвижда  близкото бъдеще …

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *