Древна Библия: Исус Христос не е бил разпнат, нито е бил Божи Син

Написана преди повече от 1500 години Библия,  намерена в Турция, предизвика сериозна загриженост във  Ватикана. Защото старата книга съдържа Евангелието на Варнава, един от учениците на Исус Христос, който е  пътувал с апостол Павел.

Книгата е  била открита още през 2000 г., но 14 години находката е била пазена в тайна. В момента Библията се пази в Етнографския музей в Анкара. Страниците са изработени от животинска кожа и са почернели от времето, така че не може да се разчете напълно целия текст, написан на диалект на арамейски – езика на Исус Христос.

Експертите  са доказали, че книгата е оригинална; те също така са установили съдържанието на текст, от който следва, че Исус Христос не е бил разпнат и не е бил син на Бога. В тази Библия се казва, че Исус е бил пророк, и се възнесъл на небето жив, а Павел  не е бил апостол, а самозванец. На мястото на Исус е бил разпнат Юда Искариотски. Текстът също така посочва, че в света скоро ще  пристигане последният ислямски месия.

Ватикана възнамерява да проведе по-подробно изследване на Библията от католически експерти заедно с техните турски колеги. Смята се, че на Никейския събор Католическата църква е въвела цензура  на Евангелията, които са били част от Библията, в частност, е било отстранено и  Евангелието на Варнава.

Related Posts

4 thoughts on “Древна Библия: Исус Христос не е бил разпнат, нито е бил Божи Син

  1. Брех, тоз апостол Варнава, дето е бил ученик на Иисус Христос и пътувал заедно с апостол Павел, който според него, никакъв апостол не е! Хем бил учених на Христос, хем писал книгата около 500-тотната година- преди 1500 години е там някъде, нали?! Колко години е живял тос чиляк?! :))) И какво значи „книгата е оригинална“? Сядам и пиша книга. Оригинална ли е? Оригинална е- от мен е писана, ама това доказва ли, че написаното в нея е вярно?

    Тая претоплена „новина“ още през 2012 г залезе. Хората разчетоха какво пише на първа страница: „“В името на нашия Господ тази книга беше написана за монасите от горния манастир на Ниневия през 1500 г.“ Какви хилядолетия, какъв апостол Варнава, дето е живял 500 години, за да напише въпросното Евенгелие /а не Библия- Библия е друго/, каква Католическа църква през 325 г, когато се е провел, цетираният Никейски събор, какви 5 лева, каква милиция?!

    1. Лъжи и измами колкото си искаш , тежко му и горко на този , който ги разпространява и се опитва да обърква хората . Исус Христос е Божият син и никой не може да промени това . Библията е дар за нас хората да опознаем и познаем Бога и Неговият характер , да се научим да приемаме Божията любов и да даряваме любов на всички хора и на Бог . ИСус прави точно това .

  2. Даже светъл ангел от небето да слезе и да проповядва друго благовестие различно от христовото и проповядването, то проклет да бъде!

  3. Нормално намерена в ислямска държава.
    Как да бъде тълкувана ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *