„Книгата на гигантите“ в свитъците от Мъртво море описва как зловещите нефилими са живели на Земята

През 1948 г. археолози откриват Книгата на гигантите в уединените пещери на Кумран, където времето сякаш е спряло.

Този древен текст, открит сред свитъците от Мъртво море, съдържа невероятни истории за паднали ангели, гиганти и мистериозната фигура на Ной.

Съдбата на нефилимите, потомци на ангели и човешки жени, е описана в Книгата на гигантите като епоха на насилие, хаос и порок.

Тези гиганти, които са по-силни и по-ужасни от обикновените хора, донесоха война, корупция и забранени практики на Земята, включително магия и канибализъм.

Тяхното управление се превръща във време на страдание и потисничество за човечеството. Книгата на гигантите също споменава Ной, герой, известен от библейските текстове, който стана символ на надеждата по време на потопа, причинен от Божия гняв срещу злите същества. Този герой стана фар на светлина в тъмнината на порока и греха.

Важно е да се отбележи, че Книгата на великаните е фрагментарна, като голяма част от нея липсва или е повредена, което затруднява пълното тълкуване на нейното съдържание. Книгата представлява ключ към разбирането на древните митове и истории.

Написана на арамейски, тази книга отваря вратата към миналото, в което митологията е била преплетена с теологията.
Книгата на великаните буквално говори за падналите ангели, човешкия грях и наказанието, понесено от гигантите. В него се споменава съществуването на нефилимите, които са описани като потомци на ангели, наречени Пазителите.

Нефилимите живеят на Земята и били мощна и страховита раса. Те са гиганти, значително по-високи и по-силни от обикновените хора. Те имат изключителни способности, както физически, така и интелектуални. В Книгата на великаните обаче нефилимите са изобразени като разрушителни и морално покварени същества.

Тяхното управление на Земята е описано като време на голям хаос, насилие и беззаконие. Нефилимите, заедно с техните човешки съюзници, потискаха и поробваха човечеството, причинявайки масови страдания.

Историята на древната книга отразява библейската история за Потопа, когато зверствата на нефилимите и други нечестиви същества подтикват Бог да очисти земята, правейки Ной спасител на човечеството.

„Обвита в мистерия, Книгата на великаните ни предлага да надникнем в една забравена епоха. Неговото съществуване демонстрира богатия гоблен на древната история и дава представа за взаимосвързаността на митологията и теологията и може би изгубената история.“

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *