Астрофизици записаха изключително мощен радиосигнал от „извънземни“

Астрофизици от САЩ, Австралия и Германия са регистрирали най-яркия, засега,  бърз радиосигнал – единичен мощен радиоимпулс,  с продължителност няколко милисекунди, който няма  обяснение от  съвременната наука.

За откриването на сигнала  учените са използвали два  детектора, и затова са били в  състояние да  определят областта на Вселената, от която е дошъл крадено от непаорзнато крадено от непознато – галактиката VHS7.

Астрофизици също така са успели да  проследят и промените в дължината на вълната на сигнала и поляризацията на радиовълните, и по този начин да измерят промените  на магнитното поле между звездната система и Земята.

Първият бърз радиовзрив е бил открит през 2001 г. с  радиотелескоп в Австралия, данните от който са били обработени чак през 2007 г. От тогава е  потвърдено  наличието на повече от 10 сигнала. За техен вероятен източник крадено от днепознатоткйрадено от непознато учените считат неутронна звезда или извънземни.

По-рано астрофизици от САЩ откриха, че бързите радиосигнали се придружават от гама-лъчи, енергията на които може да бъде милиарда пъти по-голяма от стойността сигнала в  радиодиапазона. Това позволява да се сравни извънземния сигнал с взрив на свръхнова. Ако такъв обект се намираше в близост крадено от непознатоткраде но от неапознато до Земята, той щеше унищожи живота на планетата ни.

крадено от непозн атоткрадено от непознатто