Шокиращо изявление на Стивън Хокинг: На Земята настъпи най-опасната ера

 
Известният британски физик Стивън Хокинг направи шокиращото изявление, че е настъпило „най-опасното време за нашата планета.“

Британският физик Стивън Хокинг смята, че  е настъпило  „най-опасното време за нашата планета.“ Колонката на  учения с това заглавие публикува The Guardian.

В публикацията си физикът обръща вниманието на читателите към все по- нарастващата разлика между елитите, по-специално политиците, и средната и работническата класа. Според него, роботизацията на производството, липсата на необходимост от получаването на високи доходи за голям брой човешки ресурси,  води до неразбиране  между различните групи в обществото.

„Интернет и платформите, които правят това (ускоряване на икономическото неравенство) възможно,  позволяват  на много малка група от хора  да извличат огромни печалби при наемането на много малък брой хора. Това е неизбежно, това е напредък, но също така е и социално деструктивно „, – казва ученият.

В резултат на това, че някои хора не приемат промените в съвременното общество, според Хокинг, станаха възможни  резултатите от президентските избори в САЩ и гласуването  за Brexit във Великобритания.

„Чувствам как моята кула от слонова кост става все по-висока,“ – пише ученият.

Тези проблеми, според Хокинг, могат да бъдат решени само чрез съвместните усилия на всичките страни и слоеве на обществото.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *