Неолиберализъм: „Бъдещите майки“ в Англия вече ще ги наричат „бременни хора“

 Бременни жени от Англия са разгневени от  новата инициатива на Британската медицинска асоциация (БМА) , която иска лекарите да ги наричат  „бременни хора“, а не „бъдещи майки“. Тази инициатива е  предложена на асоциацията от транссексуалното лоби във Великобритания.

Транс- активистите се  ползват с огромен успех в кампанията си и се опитват да премахнат всички признаци на различията между половете, защото се обиждат от  признаците на женственост.

Препоръките за новото название са внесени в „Ръководство за комуникации“, което  са получили повече от 160 хиляди членове на медицинската общност. Въпреки факта, че във Великобритания според статистиката всяка година раждат 775 000 жени , БМА настоява лекарите да се откажат от дума майка, за да не  нараняват чувствата на транссексуалните и да се премахнат различията. Освен това  големи суми пари се харчат от различни организации за  подкрепа на  правата на транссексуалните.

Много жени не са доволни от това нововъведение, тъй като да раждат е приоритет на жените, а  този термин обижда чувствата им. Въпреки че има и  много, които  подкрепят БМА.

И всички това заради 1  случай във Великобритания, където през януари тази година, младият жител на британския град Глостър Хайдън Крос обяви, че е   бременен в 4-ия месец. Крос се ражда момиче, но когато пораснал с  помощта на хормони се превърнал в  мъж и се снабдил със съответните документи.

Източник: http://www.dailymail.co.uk/news/article-4167908/Banning-doctors-saying-mothers-insult-us.html

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *