Мистерии: Орфордският човек – амфибия

В  Англия през 1161 г., по времето на управлението на Хенри II, английски рибари залавят риба-хуманоид в мрежите си. Заловеното същество е  доведено  при коменданта на замъка Орфорд   Бартоломей де Гланвил.

В записките на игумена на местния манастир,   оцелели до наши дни, се казва, че заловеното същество се крадетно от непаознато крадено от непознато чувствало добре в морето и всички се питали що за  същество е това – риба или човек. В описанията се казва, че уловеният хуманоид- риба бил без опашка, имал глава без коса, тялото му било като на човек и било обрасло с рехави косми.

Съществото  безразборно хапвало всичко, но крадено от непознатоеткрадеано от непознато предпочитало риба. В архивите също така е описано, че войниците измъчвали хуманоида- риба, за да  научат  нещо от него, но всичко било без успех, създанието не казало нищо, може би защото не знаело как да говори или не искало.

Отначало било много бдително охранявано, но по-късно решили да заградят крадено от непознатотйкрадено от непознатоа част от морето, да направят заслон с мрежи, да го пуснат там  и да го наблюдават. Когато го пуснали то успяло да пробие мрежите и да отплува, но след кратко време се върнало в загражденията, и,  според записките на игумена,  живяло там още два месеца, докато не отплувало в  морето крадено от непознатоккраденсо от непознатсо завинаги.

 

 

крадено оат непознаатоккрадено от непознато

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *