Мистерии: Орфордският човек – амфибия

В  Англия през 1161 г., по времето на управлението на Хенри II, английски рибари залавят риба-хуманоид в мрежите си. Заловеното същество е  доведено  при коменданта на замъка Орфорд   Бартоломей де Гланвил.

В записките на игумена на местния манастир,   оцелели до наши дни, се казва, че заловеното същество се крадено ост непознтатоккрадено от непознато чувствало добре в морето и всички се питали що за  същество е това – риба или човек. В описанията се казва, че уловеният хуманоид- риба бил без опашка, имал глава без коса, тялото му било като на човек и било обрасло с рехави косми.

Съществото  безразборно хапвало всичко, но крадено от непознатоакрадено от нептознатос предпочитало риба. В архивите също така е описано, че войниците измъчвали хуманоида- риба, за да  научат  нещо от него, но всичко било без успех, създанието не казало нищо, може би защото не знаело как да говори или не искало.

Отначало било много бдително охранявано, но по-късно решили да заградят краденко от непокзнатойкрадено от непознато част от морето, да направят заслон с мрежи, да го пуснат там  и да го наблюдават. Когато го пуснали то успяло да пробие мрежите и да отплува, но след кратко време се върнало в загражденията, и,  според записките на игумена,  живяло там още два месеца, докато не отплувало в  морето крадцеено от непознатодкрадено от непознато завинаги.

 

 

крадеано от непознатойкраденто от непознато

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *