Студентка от Канада може да „излиза“ от тялото си, когато поиска

Студентка по психология от Канада твърди, че  може да „излиза“ от тялото си по собствено желание преди да заспи. 24 – годишното момиче казва, че може да види себе си, носеща се във въздуха в хоризонтална равнина , а понякога и да погледне тялото си, докато виси във въздуха над него. Според нея в такива моменти тя не  чувства никакви емоции.

Изследователи от Университета на Отава казват, че за усещането за „напускане“ на тялото и висенето над него, отговарят няколко мозъчни области , свързани с възприемането на движещи се изображения. Предполага се, че тази способност може да имат много повече хора, отколкото е прието да се мисли.

Учените класифицират опита на момичето като „екстракорпорален“ опит. Те вярват, че чувството за „напускане на тялото“ често е придружено от много силни емоции като, например,  шок.

Андра Смит и Клод Месие използвали функционален магнитен резонанс, за да проучат опита на студентката и да  разберат дали тя е първият човек, който може да   излиза от тялото си по собствено желание, без да има някаква аномалия в  мозъка.

Те открили, че при такова ИЗЛИЗАНЕ напълно се деактивира зрителната кора, но пък се активират няколко области, свързани с двигателните образи и психически  представи за движенията на тялото. Въпреки че учените признават, че способността да се „напуска“ тялото по желание е рядкост, те вярват , че това явление не е уникално.

Идеята се базира на факта , че  студентката не вижда в способността си нещо необичайно. Тя се научила да „излиза“ от тялото си  докато била малко дете, и правила това, когато в детската градина не искала да заспи на обяд. Тя израснала с увереността, че това може да направи всеки, и била изненадана да научи, че тази способност имат единици.

Може би, тази способност се проявява при хора, които не я  считат за нещо уникално. Учените също така предполагат, че да „напускат тялото си“ са способни повечето малки деца, но без редовна практика това умение се губи.

http://30dumi.eu/2014/03/10/studentka-ot-kanada-mozhe-da-izliza-ot/

Разсекретен документ на ЦРУ доказва: Астралът не е мит!

Секретният по-рано документ,  написан още през 1984 г.  от Wayne M. Mcdonnell от  US Army Intelligence, се появи в пълен размер, без  да е редактиран, на интернет страницата на ЦРУ… Continue reading „Разсекретен документ на ЦРУ доказва: Астралът не е мит!“

Символът на Бог – ОМ

OМ, Oум (Аум) – е Общият Ум  или Вселенският Разум, за разлика от Раз-ума на отделния човек. OМ е изначалният  духовен стил, който е звуково въплъщение на  Всевишния; Той е… Continue reading „Символът на Бог – ОМ“

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *