Хосе Луис Кордейро: През 2045 г. човекът ще стане безсмъртен!

Хосе Луис Кордейро изложи хипотеза, която гарантира, че с увеличаване на способността на човек да устоява на глада, продължителността на живота му може да се увеличи с 300%.

Хосе Луис Кордейро, професор в Университета за сингулярност, университет, финансиран от Google, НАСА, Genentech и много други големи технологични компании, направи следното изявление:

През 2045 г. човекът ще стане безсмъртен.

Какво е това, поредният шарлатан, който прави гръмки изявления?

За да аргументира думите си, Кордейро се опира на все по-широко разпространената теория, която вече намери отклик в списание Time, така наречената „технологична уникалност“. Тя сочи технологичния прогрес и появата на изкуствения интелект като инструменти, които ще сложат край на „човешката ера“ и ще доведат до „постчовешката ера“. Важен момент, който все още е немислим в свят, в който цифровото разделение и социалното неравенство все още са очевидни в различни страни на света, в които все още има неравномерен достъп до здравеопазване или технологии.

Може да звучи като научна фантастика, но всъщност това е по-близо, отколкото изглежда, а какво биха си помислили бабите и дядовците ви в младостта си, ако им беше казано нещо подобно?

Това е технологичната уникалност и това, което изучава Университетът за сингулярност (Singularity University) – какво ще се случи с нас в „постчовешката епоха“, когато се очаква сливане на човек  и робот.

Но като се върнем към заглавието на статията, ние разбираме стареенето като естествена деградация на организма … клетките имат определено време на живот и умират … как Кордейро планира да се справи с това?

Той твърди, че истинността на твърденията му се крие в постиженията на науката и технологиите. Успехите, постигнати от Фондация Матусалах, институция, която успя да разшири здравословния живот на мишките до пет години през последното десетилетие, което е „еквивалент на 1000 човешки години“; или като демонстрира, че клетки, такива както зародишните, рак или бактерии „не остаряват“. Това би показало, че „животът се ражда да живее, а не да умира“.

Във всеки случай все още има много фактори, които влияят на хипотезата за безсмъртието, които все още не са разрешени, като например кислородът, който е естествен окислител или пренаселването, защото ако теоретично имаме проблеми с него, като се има предвид, че хората умират, как би било, ако този „недостатък“ бъде победен? Човечеството е нерационално разпределено на повърхността на планетата, защото цялото сегашно население може да се побере в щата Тексас.

Кордейро също добавя, че в близко бъдеще експедиции ще бъдат изпратени на Марс за колонизация, ако няма достатъчно място на Земята …

по e-chronicles

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Не е фантастика: Генният чип като начало по пътя към безсмъртието (видео)

Сътрудникът на университета в Охайo (САЩ) Даниел Галего -Перес (Daniel Gallego-Perez) – автор на новаторската разработка на генния  чип Tissue Nanotransfection (TNT),  в състояние да възстанови или да регенерира всеки… Continue reading „Не е фантастика: Генният чип като начало по пътя към безсмъртието (видео)“

Още по темата във фейсбук:

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *