Климатът на Земята е цикличен – приближава ледников период (видео)

Интервю със световноизвестния геолог професор Ян Плимер е публикувано на 14 януари 2021 г. в отговор на изследване на университета в Кардиф, според което топящите се айсберги в Антарктика всъщност могат да предизвикат ледников период.

„Има цикли“, казва професор Плимер.

Нормално е да имаме цикли … наближава краят на топлия период. Топлинният пик е достигнат преди около 5000 години и ние се насочваме към следващото неизбежно – неизбежна! – ледена епоха „.

„Сега знам, че ще е вторник, просто не знам в кой вторник.“

„За вас мисълта, че наистина можете да контролирате това, което се случва на планетата, означава, че имате его, което е несъразмерно с вашите знания.“

Всеки ледников период започва, когато в атмосферата имаме повече CO2, отколкото сега.

Според Плимер е имало шест големи ледени епохи, сменящи се със затопляне, и „всеки ледников период започва, когато в атмосферата има повече въглероден диоксид, отколкото сега“.

Що се отнася до сегашната топлина, „използването на думата„ безпрецедентно “означава, че сте изтрили историята и геологията от знанията си“.

А използването на израза „ извънредна ситуация с климата“ означава, че не знаете абсолютно нищо за миналото.“

„Безпрецедентно сега означава, че това не се е случвало през последните 20 години, вместо през последните 5000 или 6000 години“, казва той.

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *