Следващият ледников период вече започна

Глобалната температура спадна с 0,26°C за един месец

Температурата на планетата Земя пада поради различни фактори, включително продължаващите промени в магнитното поле и непрекъснато засилващия се Голям слънчев минимум.

От своя пик от 0.76°C през февруари 2020 г. температурата в долната атмосфера е спаднала с почти половин градус по Целзий и само с 0.27 ° C над базовото ниво през декември 2020 г.

Поглеждайки към Слънцето, циклите, миналото и графиките, разумно е да се предположи, че има само един път – нов ледников период.

Слънцето на 4 януари е без никакви петна.

Слънчевите петна (добър барометър за слънчевата активност) липсваха през по-голямата част на 2020 г. и въпреки рязкото им покачване в началото на третото тримесечие, този цикъл винаги е бил слаб. И неотдавнашният изблик на дейност беше краткотраен.

Слънчевият минимум в цикъл 24 беше дълъг и дълбок.

Той започна да достига своя пик в края на 2017 г. и „официално“ приключи през декември 2019 г. („официално“, тъй като условията на слънчевия минимум действително преобладаваха до третото тримесечие на 2020 г., както е посочено по-горе и официалните изявления не отговарят твърде много на реалното състояние на нещата ). Този период на слънчев минимум вече е признат за най-дългия и най-дълбок през последните 100 години.

Изглежда, че влиянието на тези исторически условия, съчетано с предишния – и слаб – Слънчев минимум – 23-ти цикъл, най-накрая вече влияе върху климата на Земята (събития, които често се считат за началото на следващия Голям слънчев минимум).

Следващият ледников период вече е започнал.

От ноември 2020 г. до декември 2020 г. средната глобална температура спадна от 0,53 ° C над изходното ниво до едва 0,27 ° C над изходното – рязкото спадане е ясно видимо на графиката и това е шестият най-голям спад в 504-месечната история на наборите от данни.

Също така си струва да се отбележи, че този спад отчита затоплянето в Арктика – феномен, очакван по време на глобалните пристъпи за захлаждане (НАСА) – и в Арктика отново се случи най-голямото регионално отклонение за 30 години (1981-2010) със средно + 0,59 ° С.

Глобалното затопляне е мит, глобалното охлаждане е реалност.

По материали на earth-chronicles

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *