Секретна военна техника: Как да заспите само за няколко минути

Безсънието е истински бич за съвременното общество. Рядко човек, който си ляга, веднага попада в обятията на Морфей.

По правило на повечето хора им трябва поне половин час, за да заспят, а понякога и повече.

Разбира се, това създава проблеми, води до липса на сън и просто изтощава нервната система. Междувременно военните имат отговор на въпроса как да се избегне трудното заспиване.

Не е тайна, че военните в казармите заспиват моментално, буквално за броени минути. Как го правят?

Какво ни пречи да заспим? По правило повечето хора започват да се въртят в леглото, защото „имат натрапчиви мисли“.

Някой преживява изминалия ден, опитвайки се да анализира не само собствените си думи и дела, но и всичко, което се е случило. Някой просто се притеснява или преживява отново различни моменти, както приятни, така и тези, които причиняват морален дискомфорт и нараняват емоционално. Някой крои планове за следващия ден.

С други думи, фактори като емоционален стрес, преживяване на стрес, към които се добавя чувство за отговорност, пречат на хората да заспят. Разбира се, не трябва да забравяме за такива проблеми като депресия, неврози, лошо здраве. Но нима такива неща липсват в армията?

В крайна сметка войниците на практика живеят в постоянен стрес и не могат да се отпуснат, да медитират или да се разхождат в парка с куче. Това означава, че има някакъв трик, специална техника, която позволява на военните да не изпитват трудности със заспиването.

Има ли специална техника? Парадоксално е, че наистина има специална техника за избягване на проблеми със заспиването. Тя се използва активно от военнослужещите по целия свят, а в САЩ дори е открито специално „училище“, в което военните учат всички, които безуспешно се опитват да се справят с безсънието.

Американските военни провеждат курсове, в които в продължение на 6 седмици учат хората бързо да се отпуснат, да не си спомнят належащи проблеми, да „прогонят мислите“ и „да се откъснат от стреса“.

Но шест седмици са много дълго време. Освен това не всеки се нуждае от сериозна помощ, някои просто трябва да разберат как можете да заспят не за 30-40 минути, а за 2-3 минути. Възможно ли е?

Оказва се, че да. Няколко прости действия, които са в основата на военните методи, могат да помогнат за решаването на този проблем.

За да заспите бързо, трябва да овладеете четири прости стъпки или действия.

Разбира се, ако човек не може да заспи поради наличието на дълбока депресия или сериозни неврологични проблеми, тогава този метод няма да му помогне. Но ако прословутите „мисли в главата“ и ежедневният стрес пречат на заспиването, тогава последователността от 4 стъпки ще реши този проблем.

Първа стъпка е мускулната релаксация. Трябва да започнете с лицевите мускули, а това не е толкова лесно, колкото може да изглежда.

Стъпка втора – веднага щом мускулното напрежение бъде преодоляно, трябва да направите няколко бавни дълбоки вдишвания и издишвания. Целта на тази стъпка е да отпуснете мускулите на ръцете си, което води до незабавно усещане за облекчение.

Стъпка трета е да отпуснете мускулите на краката. Методът на действие е подобен на начина на отпускане на ръцете. Тоест последователността на вдишванията и издишванията помага да се постигне облекчаване на стреса. Ако възникнат затруднения с мускулната релаксация, тогава можете да раздвижите крайниците, да ги масажирате.

Стъпка четвърта – отпускане на ума, освобождаване от натрапчиви мисли, които пречат на съня. Трябва да се отървете от тях за 10 секунди, ако това не бъде направено, тогава тялото ще започне отново да се напряга, което ще предотврати бързото заспиване.

Как да се отървем от излишните мисли? Трябва да си представите как бавно плавате на лодка насред океана или се люлеете в хамак.

Всеки човек има своя собствена визуализация на абсолютна хармония и спокойствие. Ако правите тези прости стъпки последователно, тогава сънят веднага ще дойде и на сутринта ще се почувствате отпочинали и изпълнени с енергия.

По материали на econet

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *