Тайнствена находка в Антарктида: НЛО, влак, лед?

Конспиролози, учени и просто любители на всичко необичайно по света активно обсъждат мистериозния обект, който каналът Secureteam10 случайно откри на карти на Google в субантарктическия архипелаг.

Secureteam10 привлече вниманието към региони, наречени Южна Джорджия и Южните сандвичеви острови. Технически това е британска територия, реликва от колониалната ера – 100% от населението на тези безжизнени снежни територии са членове на British Antarctic Survey (BAS). Но може би изследователите не са сами сега.

Както винаги, Google Maps помогна. Ако отидете на координати -54 ° 39’44.62 “ S и 36 ° 11’42.47″ W, можете да видите, че някакъв странен обект се е появил на леда. Поради ниското качество на изображението могат да се правят само хипотези относно истинската му същност.

Д-р Ричард Уолър от Британския университет в Кийл, в интервю за Daily Mail, е сигурен, че тук няма нищо свръхестествено.

Ученият прекарва много време в Аляска, изучавайки особеностите на образуването на лед, и вярва, че това е просто срутена част от ледник, която се откъснала от основната маса и като лавина се е търкулнала надолу по склона.

Това обяснява следата, оставена след странния обект: според Уолър това са само парчета лед, които все още не са покрити със сняг.

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *