Forbes: Зомби апокалипсис е предсказан за 2021 г.?

Американският център за контрол и профилактика на заболяванията (CDC) разполага с ръководство по подготовка за атака на зомбита

Какво може да направи 2021 по-лоша от 2020 г. Какво ще кажете за зомби апокалипсис? Някои твърдят, че Нострадамус е предсказал зомби апокалипсис през 2021 г. В пасаж, за който се твърди, че е написан от френския философ, няма думи като „зомбита“ и „апокалипсис. Думите „полумъртъв“ и „голямо зло“ могат да означават зомбита, но могат да се отнасят и до някои политици, пише колумнистът на страниците на Forbes колумнистът Брус Й. Лий.

Дори не е напълно ясно дали Нострадамус, иначе известен като Мишел де Ностредамус, всъщност е написал този пасаж. Опитите за връзка с Нострадамус са били неуспешни, тъй като той не е в Twitter и е живял през 1500-те.

Ако ви се струва, че САЩ, образно казано, бяха хванати със смъкнати панталони и не бяха готови за пандемията от коронавирус Covid-19, представете си какво би било, ако страната ни бъде обхваната от зомби апокалипсис, пише Лий.

Биха ли се опитали политическите лидери да минимизират проблема, като твърдят, че превръщането в гниещ труп с падащи части на тялото не е толкова лошо? Биха ли продължили да повтарят, че краят на апокалипсиса е „точно зад ъгъла“?

Дали хората ще спорят за това колко хора всъщност са се превърнали в зомбита, като твърдят, че някои зомбита всъщност са хора, които просто се нуждаят от малко повече слънце? Между другото, добър начин да проверите дали човек се е превърнал в зомби е да видите дали се опитва да ви изяде.

Ще настояват ли някои политически лидери за стратегия за „колективен имунитет“, при който страната просто ще позволи апокалипсисът да се случи? В края на краищата, само ако се позволи на всички да станат зомбита, това може да реши много проблеми – не е нужно да мислите какво да обличате всеки ден, а липсата на тоалетна хартия вече няма да е проблем, нали?

Е, зомби апокалипсисът може да бъде голямо бедствие и нашата страна вероятно не е добре подготвена за такъв развой на събитията. Това не означава, че CDC – американските центрове за контрол и превенция на заболяванията – няма препоръки по този въпрос. CDC действително предлага Zombie Preparedness guide – ръководството за подготовка към атака на зомби, което съдържа полезна информация. Например, препоръчва се да имате в къщата спешен комплект, се казва в статията.

Според CDC той трябва да съдържа: вода: най-малко един галон на човек на ден, а запасите трябва да са за поне 3 дни; храна и тя трябва да бъде трайна храна, в противен случай можете много да се разочаровате, когато възникне нужда от тях; лекарства – имайте предвид, че по време на апокалипсиса само една Виагра може да не е много полезна; инструменти и консумативи – CDC предлага да се сдобиете с нож, тиксо и радиостанции с батерии: Вашият смартфон може да се окаже безполезен, ако клетъчната мрежа и интернет спрат да работят, но не забравяйте, че повечето захранвани от батерии радиостанции не могат да правят селфита.

Също така комплектът трябва да включва сапун, кърпи и домакинска белина, която между другото не може да се консумират; дрехи и спално бельо, важни документи – шофьорска книжка, паспорт и акт за раждане, и принадлежности за първа помощ. CDC предупреждава, че пластирът няма да помогне много при ухапване от зомби, се казва в статията.

Страхът от нападение от зомбита не е единствената причина да пазите тези запаси. Те могат да бъдат полезни при почти всякакви извънредни ситуации, било то наводнение, ураган, торнадо или земетресение. CDC предлага също така да направите авариен план за вашето семейство.

Той включва идентифициране на видовете извънредни ситуации, които е вероятно да възникнат във вашия район. Ако мислите само за зомби апокалипсис и недостиг на хот-доги, помислете отново. Второто предложение от CDC е да се определи място за среща на вашето семейство, за да се прегрупирате в случай че се окажете разделени или не можете да се върнете или да останете в къщата. Както почти всеки филм на ужасите ни учи, фразата „нека се разделим“ не вещае нещо хубаво, особено когато няма ясен план за това как да съберем всички отново. Както се казва, когато бягате от зомбита, докато сте в група, трябва да бягате само по-бързо от най-бавния човек в групата.

Третото предложение е да се актуализират данните за контакт при спешни случаи. Този списък не трябва да включва само Джъстин Бийбър. Разбира се, срещата с Бийбър може да е в списъка ви със заветни желания, но полицията, пожарната, вашият лекар и евентуално ловец на чудовища, като например Мила Йовович, ще ви осигури по-осезаема помощ по време на извънредна ситуация.

Четвъртата препоръка на CDC е да планирате евакуационен маршрут. Определете къде трябва да отидете, за да излезете бързо от града.

Отново да повторим – повечето от съветите, предлагани на уеб страницата CDC Zombie Preparedness, се отнасят за много различни спешни случаи, не само за зомби апокалипсис, с изключение на такива твърдения като „когато зомбитата са гладни, те няма да спрат, докато не получат храна (т.е. мозък)“. CDC посочва, че уебсайтът е стартиран като хумористичен проект. По този начин CDC изглежда не твърди, че зомби апокалипсисът ще се случи през 2021 г. или скоро, заключава авторът на публикацията.

със съкращения от: https://www.forbes.com/sites/brucelee/2021/03/04/zombie-apocalypse-prediction-for-2021-cdc-has-a-guide/?sh=189853c85dba

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

One thought on “Forbes: Зомби апокалипсис е предсказан за 2021 г.?

  1. Само едно ще ви препоръчам освен храна и вода и нож. Обидинение на тези който все още няма да са станали зомбита и оражия от всякав тип зомбитата умират ако ги гръмнеш в главата или най лесно я режеш и място на което да се барикадираш времено също е от значение

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *