Древните шумери са летели в Космоса преди 5 хиляди години

Иракският министър на транспорта Финджан е сигурен, че древните шумери са били добре запознати с космоса и че първите платформи за космически кораби са били построени на територията на шумерските градове Ур и Ериду преди около 5 хиляди години

През 2016 г. иракският министър на транспорта Казем Финджан направи сензационно изявление по време на бизнес пътуването си в Ди Кар.

Според него шумерите са имали собствени космодруми и са пътували активно в открития космос, като дори са могли да  напускат Слънчевата система.

Шумерите са били една от древните силно развити цивилизации, живели преди около 5000 години в Месопотамия между реките Тигър и Ефрат. По-късно тази територия става Вавилония и сега се намира в Ирак и Сирия.

Древните сгради на шумерите (зикуратите) поразяват с величието си и не отстъпват на египетските пирамиди. Естествено са изложени много теории за целта на тези зикурати, включително такива, които представляват интерес за уфолозите. Никой обаче не е очаквал, че официален представител на страната да направи подобно изявление.

Шумерите вярвали в много богове. Те се молели на Ану (върховният бог или бог на небето), Енки (богът на водата, знанието, занаятите и съзиданието), Енлил (Господарят на вятъра), Инана (Небесната царица), Уту ( бог на слънцето) и Сину (бога на луната).

Те са изобретили много технологии, включително колелото, клинопис, аритметика, геометрия, напояване, триони и други инструменти, както и колесници, харпуни и бира.

Финджан каза, че ако някой не му вярва, тогава може да прочете книгата на Захария Ситчин или произведенията на Самуел Крамер. Ситчин е много известен автор в уфологията, а Крамър е смятан за един от най-добрите специалисти по шумерите през ХХ век, който е изучавал шумерските митове за създаването на света по най-подробен начин.

Някои изследователи в областта на алтернативната история и „забранената археология“ също вярват, че руините на шумерските зикурати са нещо като древни места за космически полети в Шумер. Това включва и най-добре запазения зикурат на Ур, разкопан през 30-те години на миналия век, точно когато Крамър активно проучва древна Месопотамия.

Архитектурата на зикуратите отдавна удивлява историците и археолозите; това наистина е нещо много впечатляващо и величествено. И кой знае как са изглеждали в пълния си вид. Освен това е възможно неслучайни зикуратите да имат плоски платформи отгоре, именно на тези платформи са могли да кацат малки извънземни кораби.

Всичко това може да се счита само за приказки на феновете на „зелените човечета“, но е трудно да се отрече фактът, че древните шумери наистина са знаели твърде много за космоса за обикновени земеделци и скотовъди.

Няколко години след речта на Финджан, профессор Камал Азиз Кетули публикува следното. По време на посещението на иракския музей в Багдад, в шумерското крило, той забелязва три шумерски глинени плочи с клинопис и рисунки, датиращи от около 3000 г. пр. Хр.

Според него на една от табличките той е намерил рисунки, много подобни на хелиоцентрично изображение на Слънчевата система. Тоест шумерите може и да не са летели никъде, но те прекрасно са разбирали как работи нашата галактика. Това в онези дни без телескопи е било много неочаквано знание.

Освен това е известно, че приблизително по същото време, тоест 3000 г. пр. Хр., месопотамците са използвали усъвършенстван календар с месеци и години, което показва, че те вече са познавали много добре движенията на Земята и Луната.

Също така учените са открили, че шумерите са били наясно със съществуването на пет планети от Слънчевата система, видими с просто око. Тези планети са Меркурий, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн.

По материали на esoreiter

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

One Reply to “Древните шумери са летели в Космоса преди 5 хиляди години”

  1. Ерол Джан-Салиев

    -Препоръчвам книгата на Захария Сичин
    “ Дванадесетата Планета.“
    -Зодиите също са от времето на шумерите, което изсква доста подробна астрономия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *