Кой, ако не извънземните, е написал Книгата на мъртвите?

Книгата на мъртвите е била един вид Библия за древните египтяни и най-вероятно по-късно става източник на десетте заповеди.

Така древните богове, или извънземни, предават на бъдещите поколения набор от универсални морални принципи, закони и правила на поведение както в този свят, така и в отвъдното. В крайна сметка, религиите, които познаваме днес, не са се появили моментално, те имат своите корени дълбоко в дълбоката древност, в онези дни, когато Земята е била управлявана от боговете, а Книгата на мъртвите е първият набор от закони и правила за както за земния, така и за отвъдния живот на човека, било то древен египтянин или някой от нас, живеещ в 21-ви век.

Но Книгата на мъртвите също има предшественици, това са Текстовете на пирамидите, а след това и Текстовете на саркофазите. Но за кого са вписани в пирамидите, ако там няма никой? За кого са били изписани върху саркофазите, ако в тях не е лежал никой? Най-вероятно извънземните не са бързали да дават знания на своите същества, които очевидно са били далеч от съвършенството.

И само хилядолетия по-късно, когато не само полубоговете, полухората, фараоните придобиват душа, но и обикновените хора, боговете им разкриват някои от многото тайни на Вселената, записани в Книгата на мъртвите.

Когато човек умре и отиде в отвъдното, този път се придружава от много изпитания и духът на починалия трябва да премине през тях, преди да се прероди отново. Всички тези тестове са много коварни и опасни, но Книгата на мъртвите съдържа отговори на много от тях и е била защитник на притежателя си от опасностите на отвъдното, а за древните египтяни е била най-важното нещо в цялата Вселена.

Но не всеки е могъл да я има, тъй като била много скъпа и тези, които искали да я имат, често се сблъсквали с лишения, например на писаря Ани тя му струвала шестмесечните му доходи, но трябва се да каже, че Ани бил доста богата човек, отначало той е книжник в храма, а след това книжник на фараона.

Притежанието на Книгата на мъртвите, наред с други неща, също говори за статута на човек и само представители на елита притежавали тази книга. А това означава, че по-голямата част от населението не било готово да получи знанието, което е записано в Книгата на мъртвите, и извънземните не бързали да го споделят с обикновените хора, а провеждали своите експерименти върху избрани.

Но все пак, в сравнение с ранния период на египетската история, има напредък, тъй като първоначално мумифицирането и отвъдният живот сред боговете са били привилегия само на фараоните. В края на краищата именно те са били полуизвънземни и именно на тях пришълците постепенно дават юздите на управлението над Египет. Но вече по времето на живота на писаря Ани, а това е около 1200 г. пр.Хр. хората от средната класа и дори бедните се надявали да придобият вечност в отвъдното. Това говори само за едно нещо, че извънземните са култивирали расата от хора, от които се нуждаят, на които може да се даде знание с определена сложност.

Но някои учени смятат, че Книгата на мъртвите е повлияла на свещените текстове на християни и евреи. Древните християни са заимствали концепцията за рая от древните египтяни и това не е изненадващо, защото много от основателите са египтяни или имигранти от Египет, същият този Мойсей. И дори идеята, че след смъртта можете да се съберете отново с близките си, е характерна както за християните, така и за древните египтяни. Има дори мнение, че някои християнски изображения са заимствани от древноегипетската Книга на мъртвите.

В крайна сметка, ако погледнете по-отблизо Новия завет, ще стане очевидно, че основният съперник на религията на Исус е религията на Изида, Озирис и техния син Хор. Наистина, много от ранните изображения на Дева Мария с бебето Исус копират статуите на Изида, където Изида държи сина си Хор. И ако се вгледате по-внимателно, ще видите, че етичните норми и религиозните вярвания на хората, независимо от историческата епоха и географското местоположение, имат много общи неща.

И това е още едно доказателство, че древните извънземни са дали морал на цялото човечество, знаейки предварително за неговото развитие, защото са повторили своята история тук на Земята, историята на своята планета. Заклинанията, записани в Книгата на мъртвите, трябвало да помогнат на починалия да придобие безсмъртие, вечен живот след смъртта. Почти цялата Вселена е описана в Книгата на мъртвите, но кой освен древните богове, извънземни дадоха на египтяните това знание и чрез тях, няколко хилядолетия по-късно, това знание достигна до нас, живеещите през XXI век.

Всъщност дори повечето от десетте заповеди се намират в Изповедта на отричането в Книгата на мъртвите. Възможно ли е десетте заповеди да са взети от Изповедта за отричането на Книгата на мъртвите? В Книгата на мъртвите не се споменава монотеизъм, но почти всички от десетте заповеди също присъстват в Книгата на мъртвите. В края на краищата, Египет е родното място на Мойсей, който, както знаем, е израснал в двора на фараона и е получил свещенически сан, той просто е трябвало да знае и да чете Книгата на мъртвите.

Така древните извънземни дават на целия свят набор от закони и правила на Вселената, дават морал. Знаем също, че съвременният човек след смъртта си се озовава в един вид чистилище и ако не е съгрешил приживе, а ако е съгрешил, се е покаял за делата си, то след чистилището отива в рая. Същото се намира и в Книгата на мъртвите, тук починалият също трябва да премине през определено чистилище и да претегли сърцето си на везните на истината.

Където от едната страна на везната лежи сърцето на починалия, а на второто -перо на богинята на истината Маат. И ако сърцето натежи, това значи, че човекът е съгрешил и веднага бивал погълнат от чудовището от подземния свят Амат, но ако сърцето и перото били в баланс, тогава човекът бил честен в живота и така попадал в рая. Моля, имайте предвид, че сред много народи има такива изрази „с тежко сърце“ и „с леко сърце“ и всички тези изрази имат своите корени в древността, в онези дни, когато боговете или извънземните са управлявали Земята.

„Сърце мое, не ме подвеждай в отвъдното, не ме клевети по време на съда, не ми ставай враг, не лъжи за мен в присъствието на боговете.“ В крайна сметка Древноегипетската Книга на мъртвите е ръководство за живите, дори след няколко хилядолетия, инструкция как да живеем на земята, тя е набор от морални и етични закони, които позволяват на човек да получи вечен живот.

Но много мистерии на древните египтяни все още остават неразгадани. Тези тайни на живота, смъртта и отвъдното са вечни като самата Вселена, те могат да бъдат разбрани само чрез вяра, душа и сърце.

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *