Египетски артефакт прилича на пулт за управление на космически кораб

След като разгледат този мистериозен обект, мнозина имат безпогрешното усещане, че става дума за артефакт на някаква древна цивилизация, чиято цел е много загадъчна.

Предметът от Древен Египет тежи около 75 кг. Създаден е от алабастър, материал, който съществува само в този регион на страната и често се използва за украса на различни предмети, включително саркофази.

Този невероятен артефакт е абсолютно различен от всичко, което е било произведено в онези древни времена (нищо подобно не е откривано досега), тъй като има кръгли дупки и предимно неизвестни релефи, които специалистите и учените не могат да интерпретират дори след много години на изследване… Тези характеристики правят обекта да изглежда като контролен панел на модерен самолет.

Някои египтолози и теоретици спекулират, че това е копие на много по-стар обект, направен от различни, по-малко устойчиви на атмосферни влияния, но значително по-модерни материали, използвани от богове и полубогове – вероятно възпроизвеждане на извънземна технология, наблюдавана в миналото от древните.

Този артефакт е придобит от нидерландски музей през 1828 г. Не е известно обаче в кой конкретен храм или гробница е открит. Както при много древни египетски предмети, неговият произход (откъдето е извлечен) често се пренебрегва, но автентичността му все още може да бъде проверена. В момента артефактът се намира в Лайденския музей на антиките.

Неговата автентичност е потвърдена от експерти в тази област след много проучвания и оценки. Възрастта на артефакта е 4500 години и принадлежи към петата династия на фараоните на Египет.

От йероглифите, гравирани върху повърхността на артефакта, може да се прочете само малко послание. Тази плоча, според една интерпретация, е била използвана по време на ритуали с починали членове на най-висшата египетска йерархия, за да могат те успешно да влязат в подземния свят.

Независимо какъв е този предмет, приликата му със съвременното оборудване продължава да озадачава дори най-големите скептици и експерти, които не успяха да намерят убедително обяснение за находката.

 

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *