Извънземни пазят Земята от опасни астероиди

Освен естествените защитници като Луната и Юпитер, сред учените има популярна версия, че неизвестен разум спасява нашата планета от космически заплахи.

 Например, през 2017 г. беше открит астероидът JO25. Учените са установили, че ако той продължи да лети по траекторията си, то със сигурност ще се сблъска със Земята.

Астероидът наистина беше потенциално опасен. Само според първите изчисления той с голяма вероятност би могъл буквално да премине по ръба на Земята, изтривайки Австралия от нея.

И между другото, друг астероид последва JO25: Флоренция 31 22. И според учените той също е имал голям шанс да причини непоправими щети на Земята.

Въпреки това, по някаква причина и двата обекта прелетяха покрай Земята.. Късмет?

 

Любопитното е че, има странни моменти в докладите на американски учени. Те казват, че до болидите периодично се появяват неидентифицирани обекти, които изчезват толкова бързо, колкото и се появяват.

 

Друг подозрителен случай е имало през октомври 2017 г. Учените писаха за астероида TS4 в същия дух, както и за JO25, наричайки го потенциално опасен.

И той обаче прелетя покрай Земята. Но този път астероидът се виждаше през любителски телескопи и според свидетелството на японски астрономи – близо до обекта се виждали светещи обекти.

Възможно ли е НЛО да спират метеоритите да причинят значителни щети на Земята, като отклоняват най-големите от тях?

 

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *