Стените на нашата планета-затвор вече са открити?

През последните десетилетия на 20-ти век редица известни контактьори получиха съобщения от някои не много ясни източници в космоса, които се опитаха да предадат на хората, така да се каже, истинската история на Галактиката като цяло и Слънчевата система в частност. Тази история се оказва доста плашеща.

В общи линии и с разлика в детайлите, всичко се свежда до това, че в древни времена в Галактиката е имало война за унищожаване на определена Стара империя, която е била управлявана от някои много лоши момчета. Империята била ликвидирана, но в самия край на Галактиката сякаш останал фрагмент от нея, до който никой не стигнал. Следователно, за да спре този фрагмент да вреди на всички около него, той бил ограден с някаква гигантска силова бариера, в която като балон плуват няколко звездни системи, по-специално Слънцето с планети, въртящи се около него.

Телепатите са момчета, разбира се, не са много надеждни и твърдението за фрагмент от Старата империя е спекулативно – тоест не може да бъде нито опровергано, нито потвърдено. Наскоро обаче hothardware.com разказа за резултатите от едно много интересно проучване, което дори не се знае  как да се интерпретира. Но  не е изключено, че астрономите са открили един вид стена на точно този космически затвор.

hothardware.com: Регионът на Галактическия център (GC) на галактиката Млечния път съдържа свръхмасивна черна дупка, наречена Стрелец А, както и други видове ускорители на частици и остатъци от свръхнова. Именно тук астрономи и учени са открили нова структура, простираща се на север и юг от галактическия център.

НАСА и други организации изучават нашата галактика и области извън нея от десетилетия в търсене на нови небесни тела. Разбира се, с всяко ново откритие възникват все повече въпроси. А наскоро екип от изследователи от Китайската академия на науките в Нанкин изучавала карта на радиоактивни гама лъчи, които съществуват в и около центъра на нашата галактика. Техните резултати изглежда показват, че има нещо близо до галактическия център, създаващо изобилие от космически лъчи и гама лъчи точно извън галактическия център.

Гама лъчите са най-високоенергийната форма на светлина във Вселената, създадена, когато високоскоростни частици, наречени космически лъчи, се врязват в обикновената материя. Екип от Китай е открил, че има нещо, което предотвратява проникването на големи количества космически лъчи от други части на Вселената. Те описват този ефект като „невидима бариера“, която се огъва около центъра и води до там, че плътността на космическите лъчи около Слънцето да бъде много по-малка, отколкото в останалата част от нашата галактика.

Изображението по-долу на гигантски гама-лъчи, излъчващи се от центъра на галактиката, е от изследване на изследователя на НАСА Дъг Финкбайнер през 2010 г.

Галактическият център на Млечния път се намира на около 26 000 светлинни години от Земята и се намира в съзвездието Стрелец. Това място е дом на над 1 милион звезди. Всичко това е заобиколено от свръхмасивна черна дупка, известна като Стрелец А, която има маса 4 милиона пъти по-голяма от масата на Слънцето.

За известно време учените предполагаха, че Стрелец А или друг обект в същата област създава космически лъчи, които се излъчват в цялата галактика. Когато тези лъчи се движат през магнитните полета на нашата галактика, те създават това, което се нарича море от космически лъчи или океан от високоенергийни частици, чиято плътност е приблизително еднаква в целия Млечен път.

Използвайки данни от телескопа Fermi Large Area Telescope (LAT), изследователите потвърдиха, че има нещо в центъра на Галактиката, което действа като изключително голям ускорител на частици. Те предполагат, че това може да е Стрелец А или дори силните звездни ветрове, генерирани от големия брой звездни ветрове.

Изглежда обаче, че тази странна бариера отрязва почти цялата звездна радиация от нас и засега няма как да се определи нейният произход. Някои предполагат, че това може да се дължи на структурите на магнитните полета близо до плътното ядро ​​на нашата галактика.

Изследванията продължават и с разкриването на повече подробности учените ще могат да установят както топографията на тази странна бариера, така и да отговорят на някои въпроси за нейното естество и произход. В момента как е възникнала тази бариера и как работи остава загадка. Въпреки това, и най-вероятно, и независимо от резултата, след нови открития ще има само повече въпроси.

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *