С премиерата на „Матрицата 4“ бе разкрита грандиозна измама

В края на декември 2021 г. се състоя премиерата на „Матрицата-4“, която държави и народи чакаха 20 години, през които братя Уашовски станаха сестри.

Такова странно забавяне не беше много ясно, тъй като филмът е пропит със символика и масонски мистерии в изключителна степен. Ето защо, в светлината на това забавяне, конспиролозите подозират, че продължението на трилогията просто е насрочено да съвпадне с Голямото рестартиране в реалния живот, което някак се забави след 1999 г.

И сега процесът на рестартиране на света вече се приближава, така да се каже, към финала и затова „Матрицата-4“ със сигурност съдържа отговори на някои болезнени въпроси, много въпроси.

Първият и може би най-важен въпрос се отнася до фигурата на месията, който публиката по някаква причина смята Нео, но той определено не е такъв. Според пророчеството, Месията трябва да се роди в Матрицата, трябва да може да промени Матрицата, трябва в крайна сметка да унищожи Матрицата. Нео не отговаря на нито един от тези критерии, а агент Смит е истинският месия.

Нео е роден в кутийка, тоест не в Матрицата, към която по-късно е свързан, докато Смит е роден именно като част от системата. Основният трик, който Нео научи, е да съживява приятелката си, което той направи веднъж. В същото време Агентът показваше трикове на всяка крачка и самата поява на Нео също е един от триковете на Смит.

И накрая, Агентът беше този, който чрез своето копиране успя да промени радикално Матрицата, а след това да я постави на ръба на унищожението, а Нео беше там само като действаща чудодейна инжекция с черна каша, от която Агентът беше наведен безславно.

Вторият интересен въпрос, който тревожи всички след превръщането на филма в трилогия, е физическата среда на Матрицата.

Както Архитектът показа – Матрицата съществува сякаш вътре в Матрицата с още по-голям мащаб и условно реален свят, в който хората са изградили Сион, всъщност е част от Матрицата в глобален мащаб, в който звездите , галактики и така нататък съществуват.

В светлината на тези велики научни данни смисълът на борбата на Нео остана неразбираем – не е ясно с кого и не е ясно в името на какво. Мястото, където агент Смит възнамеряваше да я изхвърли, също остана забулено в мистерия, тъй като Матрицата беше като подводница, в която можете да се лутате само в кръг по палубите, но можете да се изстреляте само през торпедна тръба.

И сега, след 20 години размишления върху тези въпроси на Вселената и в чест на излизането на нова серия, ярките адепти от академиите изведнъж бяха озадачени от нов въпрос, който беше задаван и от децата през 1999 г., но не получи отговор.

Според Морфеус, един от главните герои, човешкото тяло произвежда повече биоелектричество от 120-волтова батерия и милиарди трилиони милиони килокалории топлина.

В резултат на това Машините решиха да настанят хората в кутии и сами започнаха да използват тази топлина, което е чист идиотизъм. Или не знаеха за ядрения реактор? Или не можеха да построят Терминатори? Но всъщност всичко там е просто и Realclearscience.com пише следното за това:

Съобщава се, че това „батерийно“ обяснение на Матрицата не е първоначалното намерение на Уашовски. В по-ранните версии на сценария дуетът от сестри замисля Матрицата като симулация, създадена колективно от мозъците на хората, свързани с нея. Злите машини трябваше да поробят човечеството, защото зависеха от огромната изчислителна мощност на милиарди човешки мозъци.

Очевидно ръководителите на студиото смятат, че е твърде трудно за публиката от 1999 г. да разберат това, така че настояват за безсмислената алтернатива  „батерия“.

Обяснението е изключително тъпо само по себе си, тъй като предполага, че всички зрители на Матрицата са идиоти и няма да разберат идеите със симулацията. И това обяснение е още по-глупаво в светлината на факта, че заснемането на Матрицата беше много скъпо и такава огромна сума пари никога не биха дали на двама клоуни, които преди това не са заснели изобщо нищо.

А ако дойдат да искат пари за филма Камерън и Спилбърг – тогава да, щяха да получат колкото поискат. А тук?

Не става така. Излиза, че някои много сериозни хора са наредили да се снима този филм, и те управляват целия процес, а братята са само лицето.

И задачата на филма беше да предаде на масите приказка за батериите, които сякаш са спасени от месията, който всъщност не е месия, а просто странен тип, който може да лети. Защо е направено това все още не е много ясно.

Възможно е „Матрицата-4“ да изясни всичко, въпреки че най-вероятно ще трябва да изчакаме „Матрица-5“. Затова чакаме и следим развитието на събитията.

thebigtheone.com

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *