Вселената е създадена в извънземна лаборатория?

Известният астроном от Харвард Ави Льоб изложи необичайна хипотеза относно появата на нашата Вселена

В статия, публикувана в Scientific American, Льоб предполага, че нашата вселена е могла да бъде създадена в лаборатория на свръхразвита технологична цивилизация.

„Тъй като нашата вселена има плоска геометрия с нулева чиста енергия, напреднала цивилизация би могла да разработи технология, която да създаде малка вселена от нищо, използвайки квантово тунелиране“, пише ученият.

По-нататък Льоб обяснява, че тази теория би съчетала всички наши религиозни вярвания със съвременните научни познания и би ни характеризирала като цивилизация от клас C.

Според „Скалата на цивилизациите“ нашата цивилизация, в зависимост от звездата домакин, заема едва четвъртото място. Ако някога успеем да станем независими от Слънцето, тогава бихме се преместили в група Б. А ако се научим да създаваме свои собствени вселени, тогава ще достигнем най-високия клас А.

Така че теорията по същество предполага, че сме създадени от цивилизация от клас А.

Тази статия обаче оставя много въпроси без отговор, например: намесва ли се цивилизацията създател в живота ни и добро ли е, зло ли е, или е неутрална?

Може би трябва да изчакаме, докато Льоб завърши друга статия, където ще опише по-подробно нашите създатели и ще се опитаме да я „смиламе“.

През 2020 г. ученият от Харвард Ави Льоб попадна в заглавията много медии с твърдения, че извънземните цивилизации няма да отговорят на нашите послания в продължение на 3000 години и че астероидът Оумуамуа е истински междузвезден кораб.

Също по негова инициатива стартира амбициозен проект, наречен Галилео, който сега търси доказателства за присъствието на извънземни технологии във Вселената.

 *  Абрахам „Ави“ Льоб е израелско-американски физик-теоретик, който работи по астрофизика и космология. Льоб е професор   в Харвардския университет на Франк Байрд младши.  

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *