Извънземните могат да унищожат цялото човечество с прост код

Днес сценариите за атака на извънземни са много добре показани в холивудските филми. Нашествието на извънземни кораби, унищожаването на градовете и хаосът сред хората създават реално впечатление за апокалипсис.

Въпреки това, вероятността атаката срещу Земята да бъде такава е много малка. Ако извънземните бяха наистина враждебни, техният начин на инвазия би бил много различен от този, който се показва във филмите.

Астрофизиците Майкъл Хипке и Джон Г. Лийч в една от своите научни статии излагат теорията, че атаката на извънземни би била много по-ефективна.

Те посочиха, че едно от основните предупредителни съобщения от тях ще бъде: „Утре ще накараме вашето слънце да стане свръхнова“. Само това малко послание ще бъде достатъчно, за да накара цялото човечество да се паникьоса. Но извънземните дори няма да имат нужда от това.

Според тях Вселената е много голяма, разстоянията са твърде големи дори за високоскоростни пътувания и е изключително неизгодно да се строи гигантски флот от космически кораби. Следователно извънземните биха могли да организират атака, използвайки само злонамерения код, скрит в съобщение.

Този код ще съдържа изключително усъвършенстван изкуствен интелект, който моментално ще се разпространи в Интернет и ще проникне във всички компютърни мрежи по света. В резултат всичко ще бъде атакувано: банковият сектор, енергийните мрежи, военните съоръжения и т.н.

Човечеството може да предотврати подобни атаки. За да се направи това, не трябва да се четат съобщения, изпратени от космоса и да се третират като космически спам. Майкъл Хипке твърди, че хората не са в състояние да оценят предварително всички рискове от прочитането му, така че единственият начин да се предпазите е да го унищожите.

Същите учени обаче казват, че вероятността от такава инвазия все още е много малка и ако се получи такова съобщение, то трябва да бъде прочетено, защото потенциалните ползи ще бъдат огромни.

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *