Атлантида е съществувала на Марс и Древен Египет е имал контакти с нея

Според швейцарски учени легендарната Атлантида е била на Марс, а нейните представители са били в контакт с Древен Египет на Земята. Учените твърдят, че разполагат с доказателства, че фараонът Тутанкамон е загинал при катастрофа на извънземна космическа совалка.

Те също така съобщиха, че снимки, направени от марсиански сонди, показват останките от храмове на повърхността на Марс.


Д-р Вайс и неговият колега, египтологът Конрад Вейч, са дешифрирали египетски писания, според които Атлантида е била на Марс. Някои изследователи не са съгласни с тази теория и смятат, че Атлантида е била колония на извънземна цивилизация на Земята.

Въпреки че има много теории за местоположението на Атлантида, нито една от тях няма научно потвърждение. Много учени смятат, че легендата за континента Атлантида е възникнала въз основа на митове и легенди на различни древни народи. Има обаче малка група изследователи, които продължават да търсят следи от тази островна държава.

Изследователите отдавна знаят, че египтяните са имали самолети. Например в гробницата на Тутанкамон е открит модел на планер.

Струва си да се отбележи, че теорията, че Атлантида е била на Марс, е силно съмнителна за повечето учени. Те посочват, че няма доказателства за тази теория и всички твърдения на изследователите се основават на предположения и интерпретации на древни текстове.

Независимо от това, дори ако приемем, че Атлантида наистина е била на Марс, въпросът как представители на тази цивилизация са се свързали с Древен Египет на Земята остава отворен. Някои учени смятат, че това би било невъзможно, тъй като по това време не са били възможни междупланетни полети.

По този начин теорията, че Атлантида е била на Марс, няма научно потвърждение и повдига голям брой въпроси. Въпреки това изследванията в тази област продължават и може би в бъдеще ще научим повече за мистериозния континент Атлантида.

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2023 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *