Най-старото куче в света навърши 31 години

 

Най-старото куче в света, според Книгата на рекордите на Гинес, кучето Боби (Bobi the Rafeiro), навърши 31 години.

Рожденият му ден беше отпразнуван в португалското село Конкейрос, където кучето живее цял живот. Хора от цял ​​свят дойдоха да поздравят кучето. Сред повече от сто гости бяха любители на кучета от европейски страни, Япония и САЩ.

Чистокръвното куче от породата Rafeiro do Alentejo счупи рекорда, държан от австралийското куче Блюи от 1939 г. То почина на 29 години и пет месеца.

Боби е роден на 11 май 1992 г. – тогава родителите на Леонел Коста, собственикът на Боби, решават да се отърват от кученцата, тъй като вече имат твърде много животни.

Когато майката на кученцата, 8-годишната Джира се отдалечила, кученцата били отведени – но Боби не бил забелязан поради цвета си. Леонел и сестра му видели, че Джира продължава да се връща в обора – и тайно спасили единственото оцеляло кученце от родителите им, за което били наказани.

„Струваше си“, отбелязва Коста 31 години по-късно.

„Боби е специален, защото когато го гледам, си спомням хора, които бяха част от нашето семейство, но, за съжаление, вече не са с нас: баща ми, баба и дядо и брат ми“, казва Коста в интервю за Книгата на рекордите на Гинес.

Фото: guinnessworldrecords.com

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *