Учени заснеха за първи път извънземен микроорганизъм- откритието на Милтън Уейнрайт

Трима изследователи – професорът по микробиология Милтън Уейнрайт, астрономът и астробиологът Чандра Викрамасинг, астробиологът и професор по астроикономика Генсуке Токоро – направиха невероятно откритие, което им позволява открито да заявят, че теорията за панспермията е правилна.

„Междупланетното пътуване на микроорганизми вече не е научна фантастика“, казва Милтън Уейнрайт. Причината за такова смело изявление е снимка, направена благодарение на най-новите технологии.

Отначало с помощта на мощни магнити, чрез улавяне на частици от космоса, станало възможно да се привлекат много космически отпадъци – прах. След това започнали да го разглеждат през микроскоп. Върху един от солните кристали имало същество от небиологична форма на живот…

То е много подобно на сухоземните мекотели. Странното създание има рога и тяло, подобно на това на плоските червеи. Първоначално изследователите дори предположили, че по някакъв начин в космическия прах е попаднал представител на земната фауна. Въпреки това, задълбочен анализ дава невероятни резултати.

Тялото му се състои от елементи като диспрозий, ниобий, неодим, лутеций и стронций. Органелите се различават рязко от тези, които микробиолозите откриват в телата на обикновените протозои.

Уейнрайт коментира откритието: „Вярваме, че това същество е пристигнало в стратосферата на Земята от космоса. Може би от друга планета или може би от други звездни системи. Между другото, то се чувства комфортно в безкислородна радиоактивна среда и изключително зле в обичайната за нас. Това е още едно доказателство, че е извънземен.”

Чандра Викрамасинг също коментира този въпрос: „Имам индийски корени и често посещавам различни научни форуми. На няколко от тях успях да получа доказателства за панспермия. И така, през последните 20 години по света са възникнали повече от 60 огнища на неизвестни болести. Те внезапно се появиха и след това изчезнаха безследно, отнемайки стотици и дори хиляди животи. Всичко това предполага, че причинителите на тези заболявания не могат да оцелеят в земни условия. Всяка година все повече учени стават привърженици на панспермията.“

Могат ли микроорганизмите да пътуват между планетите?

Самият Уейнрайт заявява, че откритото от него същество е живяло само около 2 часа в кислородна среда, след което е загинало. В ръцете на изследователите има само снимка, направена под микроскоп. До каква степен тази снимка може да се счита за доказателство за съществуването на извънземни микроорганизми – решете сами.

Може само да се добави, че е невероятно наивно да се смята Земята за единствения обитаем свят във Вселената. Що се отнася до панспермията, вероятно микроорганизмите са в състояние да издържат на стреса от полетите между планетите. Особено когато става въпрос за екстремофили и небиологични форми на живот.

Снимка на микроорганизъм от космоса върху солен кристал

Източник: Biosferatum

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *