Мистерията с двойниците на старинните картини (видео)

Двойниците са една от поредните загадки на нашия свят, която все още е извън контрола на науката. Не е възможно всичко това да се обясни със случайни съвпадения.

Например, всеки човек има двойници и това е някак си обяснимо от гледна точка, например, на такава теория, че няма толкова много шаблони за лица. Именно въз основа на тази теория криминологията използва метода за създаване на фоторобот.

Но как да обясним феномена, че двойниците често живеят в различни страни, а в същото време се обличат еднакво, вземат за съпруги еднакви (на външен вид и дори име) жени, които раждат еднакви деца (по брой и пол, и много повече), имат същите навици, получават едно и също образование, купуват едни и същи коли, къщи или наемат много подобни апартаменти, които са обзаведени с еднакви мебели?

Не по-малко интересен е феноменът на двойниците в старите картини. И въпреки че това все още е някак си оправдано от гледна точка на съвпадението на шарките на лицето, вероятно всеки, който вижда „себе си“ в известната картина, се чувства неспокоен, особено като се имат предвид идентичните прически, бради, мустаци и много други. Тук можете да повярвате в прераждането, мистиката и бог знае какво още.

Във всеки случай, гледането на видео за подобни съвпадения е доста интересно. И ако ви харесва, тогава вие сами можете да отидете в някоя известна художествена галерия, например, дори Лувъра. И да се опитате да намерите своя двойник в древни картини. И ще видите, той със сигурност ще ви се усмихне малко от платното и може би дори ще намигне лукаво…

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *