В Пентагона се опасяват, че извънземните и НЛО са „демони“?

През последните години темата за неидентифицираните летящи обекти (НЛО) стана обект на оживен обществен дебат.

Както се оказва обаче, религиозните вярвания оказват сериозно влияние върху изследванията на НЛО, особено в политическите кръгове на САЩ, пише Дейли Стар.

Пентагонът спря изследванията на НЛО поради опасения, че извънземните може да са „демони“

Според водещия изследовател на НЛО Рон Джеймс, Пентагонът е блокирал изследванията на НЛО поради убеждението, че извънземните създания са демони. Това неочаквано разкритие хвърля сянка върху научните усилия за изследване на мистериозните явления.

Религиозният фундаментализъм има силно влияние върху американското политическо управление и отбранителен апарат, което възпрепятства развитието на изследванията на НЛО и дори на науката като цяло.

Изследователската програма за Advanced Aerospace Threat Identification Program (AATIP) се оказа трудна за финансиране поради вярванията на онези, които вярват, че неидентифицираните обекти са „демонични“.

Бившият ръководител на AATIP Луис Елизондо потвърди проблема, описвайки го като нещо повече от „тих глас в Пентагона“. Той твърди, че това е голяма група хора, които вярват в демоничната природа на наблюдаваните явления.

Оказва се, че религиозното фундаменталистко лоби в Пентагона дори е попречило на Елизондо да осигури финансиране за програмата.

Но интересно е, че въпреки конфликта между религията и науката, някои представители на вярата виждат хармония между идеята за извънземен живот и техните вярвания. Например конгресменът Тим ​​Бърчет вижда аналогия между библейското описание на „колело“ и космически кораб.

Рон Джеймс обаче настоява, че религиозният фундаментализъм в политическите кръгове на САЩ активно възпрепятства изследванията на НЛО и науката като цяло. Той цитира своя разговор с изследователя Джон Бранденбург, който предполага, че екстремният фундаментализъм контролира разпределението на ресурсите и вниманието в академичните среди.

И въпреки че някои отхвърлят възможността НЛО да произхождат от други планети, Рон предлага алтернативна теория, основана на концепцията за „квантов скок“. Според тази теория хората могат да общуват с алтернативни версии на себе си и дори да научат нещо от тези реалности.

Има ли връзка между тези алтернативни реалности и съществуването на извънземни? Въпросът остава отворен.

Балансът между религията и науката е важен аспект от развитието на обществото.

Миналото показва, че противоречията между вярата и научните факти могат да доведат до конфликти. Възможността за извънземен живот обаче трябва да вдъхнови научни изследвания и да отвори нови хоризонти за разбиране на света около нас. В крайна сметка това може да насърчи хармонията между вярата и знанието, позволявайки и на двете области да се развиват, без да си противоречат една с друга.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *