Древните извънземни: Древен Рим и Тъмните векове

 

Появата на необичайни въздушни явления в Близкия изток продължава дълго след събитията в Древен Египет.

През периода на Гръцката и Римската империя от 4 век пр.н.е. до приблизително 17 пр.н.е. са записани редица необичайни наблюдения.

В трудовете на някои римски историци са записани случаи на появата на неидентифицирани обекти в небето над Рим през трети и четвърти век пр.н.е.

Плиний, Сенека, Тацит и Ликостен, сред няколко други надеждни хронисти от онова време, споменават този феномен.

Тит Ливий и Юлий Обсеценс изброяват осем конкретни места за наблюдение, започвайки с Венецианския залив през 213 г. пр.н.е. и завършват с Умбрия през 16 пр.н.е.

Плиний говори за „огнен щит“, който се простира по небето, а историкът Ливий използва думите „кораби-фантоми“, когато говори за небесните кораби, видени по негово време (60-17 г. пр.н.е.).

Дори армията на Александър Македонски била уплашена от големи светещи въздушни обекти, които „бръмчали“ над войските около 330 г. пр.н.е.

Тъмни векове

През вековете след възхода и падението на Римската империя необичайни въздушни явления продължават да се появяват по света. Средновековието е пълно с приказки за „светещи облачни кораби“, „блестящи дискове“, „летящи колесници“ и посещения на странни, но хуманоидни същества.

„… Облачните кораби и светещите непознати започват да се появяват отново около шести век сл. н. е. Светещите въздушни обекти отново стават видни в литературата на много страни. Жак Бержие твърди, че почти всяка година от Тъмните векове е имало съобщения за „светещи непознати „.“

През 583 г. сл. н. е Грегъри от Тур, френски историк, видя множество огнени топки, движещи се в небето.

Един от най-интригуващите случаи в историята се случва по време на управлението на Карл Велики (742-814 г. сл. Хр.). През този период Агобард, архиепископ на Лион, записва удивително събитие, при което четирима души са видени да падат (плават?) от „дирижабъл“. Те са обвинени в магьосничество, тежко престъпление, но са пощадени, когато архиепископът се намесва и казва, че всички те просто си въобразяват и са „демони“, а всъщност това събитие никога не се е случило.

През 13 век монашеските записи в Европа съобщават за редица необичайни въздушни явления.

„…През 1209 г. монасите от абатство Байланд съобщават за голям кръгъл сребрист диск, който прелетял бавно над тях и предизвикал голям ужас, прекъсвайки спокойния ежедневен живот. Братята от цистерцианското абатство Бегеланд имали две такива посещения през същата година .Често споменавано в монашеските архиви феномени на НЛО, докладвани от шокирани духовници и 13-ти век е бил доста плодотворен период за НЛО в Англия…

През 15 век най-известното наблюдение е направено от не по-малко известен пътешественик от Христофор Колумб. На 11 октомври 1492 г., само няколко часа преди появата на земята, Колумб видял „мигаща светлина“ в далечното небе, движеща се нагоре и надолу.

Светлината се появява и изчезва многократно през нощта.

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *