НЛО: Трябва ли вече да се подготвим за официалната среща?

ДокладътНЛО и отбрана: за какво трябва да се подготвим“ е френско проучване на НЛО на високо ниво в края на 90-те години, написан от висши военни, учени и полицаи.

Изследването е провеждано в продължение на няколко години в Института за пeрспективни изследвания на националната отбрана.

Според изследването 95% от проучените случаи могат да бъдат обяснени, а най-доброто обяснение за 5% от случаите, които не могат да бъдат обяснени със земни явления, е било – извънземен произход на неидентифицирани летящи апарати.

Извадки от доклада:

Проблемът с НЛО не може да бъде отстранен със саркастични и непринудени остроумия. От публикуването на първия доклад на IHEDN преди 20 години CNES извърши сериозни изследвания в тясно сътрудничество, предимно с националната жандармерия и военновъздушните сили, както и с други държавни агенции (гражданска авиация, метеорологична служба и др.).

Тези изследвания са в съответствие с други изследвания, проведени в чужбина, главно в Съединените щати.

Те демонстрират физическата реалност на напълно непознати летящи обекти със забележителни летателни характеристики и безшумност, очевидно контролирани от разумни същества.

Със своите маневри тези летящи обекти правят силно впечатление на цивилни и военни пилоти, които се колебаят да говорят за тях.

Страхът да изглеждат смешни и подложени на подигравки и загуба на репутация, както и от работата на човека, е основната причина за тази сдържаност.

С тайни военни разработки в областта на наземната авиационна конструкция (дронове, стелт самолети и др.) могат да обяснят само малка част от наблюденията на НЛО.

По този начин сме принудени да прибягваме до други хипотези. Някои от тях не могат нито да бъдат потвърдени, нито опровергани. Следователно те не са научни и, разбира се, е много трудно научно да се изследват редки, неуловими и случайни явления, когато науката се основава предимно на експерименти и тяхното повторение.

Примерът с метеоритите обаче показва, че въпреки това този тип феномени могат да бъдат приети от научната общност след векове на съмнение и отричане.

Една хипотеза взема предвид фактите в достатъчна степен и в по-голямата си част изисква само съвременна наука. Това е хипотезата за извънземни посетители.

Тази версия беше представена от американските военни през 1947 г. и днес тя е широко отразена по целия свят – но само неофициално.

Версията, че Земята се посещава от представители на извънземни цивилизации, постоянно се дискредитира от определен световен елит, но това е единствената правдоподобна версия, обясняваща явлението НЛО.

Учените (астрономи, физици, инженери, футуристи и др.) са разработили тази версия достатъчно, за да бъде приета като хипотеза от техните колеги по целия свят.

Различни правдоподобни варианти са разработени за пътуването на една или повече цивилизации от далечна слънчева система до нашата.

Моделът на магнитохидродинамична технология, която може да се използва от НЛО за движение през атмосферата, е подробно описан и вероятността за такава технология е потвърдена.

Има научна обосновка за различните ефекти, които проявяват НЛО – внезапни изключвания на двигатели на автомобили и самолети, привличащи лъчи светлина и т.н.

Целите на тези потенциални посетители остават неизвестни, но те трябва да бъдат обект на необходими научни изследвания и разработване на перспективни сценарии за развитие на ситуацията.

Извънземната хипотеза все още не е глобална научна хипотеза. Това, разбира се, все още не е категорично доказано, но има конкретни предположения в нейна полза и ако това е вярно, тогава предстои да се сблъскаме с такива последствия, за които човечеството все още не е подготвено.

Източник: earth-chronicles

НЛО – всичко ще се промени през юли 2021 г.?

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *