Световноизвестният физик Мичио Каку вярва в съществуването на Бог

Мичио Каку, известен физик-теоретик, футуролог и автор на бестселъри, е разработил теория, която доказва съществуването на Бог чрез така наречената теория на струните.

Теорията на струните предполага, че очевидното разнообразие от елементарни частици в действителност са „вибрационни състояния“.

Физиците са единствените учени, които могат, без да се изчервяват, да произнесат думата „Бог

Д-р Каку е убеден във факта на разумния дизайн на Вселената, което силно дразни научната общност – в края на краищата той е един от най-известните, уважавани физици в света, съавтор на теорията на струнното поле (едно от направления на теорията на струните).

„Стигнах до извода, че всички ние в този свят се ръководим от закони, правила, които от своя страна са установени от Разум“, казва той.

Д-р Каку е един от продължителите на търсенето на „Теория на всичко“, започнато от великия Айнщайн. „Теория на всичко“ трябва да обедини четирите основни сили на Вселената: гравитацията, електромагнетизмът, „голямата сила“ и „малка сила“.

Според Каку самата цел на физиката е „да намерим уравнение, което ни позволява да обединим всички сили на природата и да прочетем ума на Бог“.

Тъй като Теорията на струните просто предлага унифицирано описание на гравитацията и физиката на елементарните частици, тя претендира, че е „Теорията на всичко“.

Д-р Каку стига до това заключение (за съществуването на Разум във Вселената) след експеримент с „примитивни полурадиусни тахиони“ (както той ги нарича).

Тахионът е частица, която пътува по-бързо от светлината. Много физици обаче считат, че такава частица не съществува в природата, тъй като нейното съществуване противоречи на известните закони на физиката.

Както отбелязват Айнщайн и други учени, специалната теория на относителността означава, че ако има частици, по-бързи от светлината, те могат да бъдат използвани за комуникации назад във времето.

Д-р Каку използва технология, разработена през 2005 г., която му позволява да анализира поведението на материята на субатомно ниво, използвайки примитивен полурадиусен тахион.

След няколко такива експеримента, изучавайки поведението на тахионите, физикът стига до заключението, че човечеството живее в „матрица“ – свят, управляван от закони и принципи, измислени от интелект-архитект.

„Стигнах до заключението, че живеем в свят, управляван от правилата, създадени от Разум – казва той. – Това не е любимата ви компютърна игра, а нещо много по-сложно, непонятно.“

Анализът на поведението на материята на субатомно ниво под влиянието на тахионния полурадиус показва пълната абсурдност на понятието „случайност“. Защото ние живеем в свят, който се управлява от стабилни закони и не се определя от някаква космическа случайност.

„Това означава – отбеляза Каку, – че по всяка вероятност във Вселената има неизвестна за нас сила! Тази „неизвестна сила“, която е станала причина за всичко, е дала всичко на съществуването и съдържа всичко в цялост, не е нищо друго, а личността на Исус Христос, в която вярват всички християни.

Както разбира д-р Каку, цялата Вселена е симфония от вибриращи струни, излъчвани от ума на самия Бог. И тази космическа музика резонира в 11 измерения на хиперпространството.

Този японско-американски физик казва: „Физиците са единствените учени, които могат да произнесат думата„ Бог “, без да се изчервяват.“

„За мен е напълно очевидно, че ние съществуваме в рамките на единен план, управляван от правила, които са създадени и оформени от универсалния разум и не се появяват случайно.“

По материали на econet

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *