Мистериозната катастрофа от 536 г. : Какво предизвиква климатичен апокалипсис на Земята?

Тази година идва наказанието на боговете. Слънцето излъчва  светлина без топлина и лъчите му са  неясни. Денят продължавал не повече от 4 часа, а след това настъпила ужасна зима и навалял много сняг. Реколтата не успява да узрее , птиците падат от небето и виното било горчиво като сълзи“

536 г. започва както обикновено. На Запад преди 60 години рухва италианският Рим, но в Константинопол Източен Рим стъпва с победна походка. Император Юстиниан побеждава вандалите и си връща Северна Африка, гони варварите от Италия и се връща у дома с легионите.

Но тогава се случва нещо, което е описано във всички летописи на човечеството …

Слънцето потъмняло и настъпил здрач в ранна вечер. Но вечерта не отминала и продължила повече от година на Земята. В средата на лятото в Сирия пада сняг и всичко замръзва, Англия е обхваната от юлска виелица и започва зима. От Италия до Канада, от Сирия до Америка, през 536 г. сл. Хр. започват 10-годишен студ, глад и вълнения.

Скандинавия страда най-много с до 70% смъртност. Според археолозите 80% от селищата са измрели, а гладът от 536 г. ще влезе в сагата Edda Snorri Sturluson, като последно предупреждение на Ragnarok – скандинавската версия на Апокалипсиса:

Преди всичко ще настъпи зима, наречена Fimbulwinter. Тогава снегът ще завали от всички посоки. Ще има силни студове и силен вятър. Слънцето няма да донесе нищо добро. Тези зими ще бъдат три заедно и между тях няма да има лято. И тогава ще дойде Рагнарок.

Може би катастрофата е създала викингите. Някои историци смятат, че именно гладът и липсата на реколта, са превърнали фермерите в жестоки грабители и са ги принудили да нападнат Европа през 9 век.

Религиите и боговете губят вярващите, населените места са обезлюдени, развитието на цивилизациите спира. Така документите от 6-ти век ни описват общата картина на апокалипсиса на Земята. Но какво се е случило през 536 г. сл. Хр.? Ние не знаем.

Версии

Нямаме древен кратер на метеорит или кратер на извънземна ядрена бомба. Няма следи от моментално измиране, концентрация на пепел или лава в почвата, което може да означава изригване на супервулкан. Няма физически следи от бедствието, само записи в документи и внезапна деградация на света след 536 г.

Очевидно планетата е била обхваната от ядрена зима, причинена от някакво опустошително събитие …

Студеното слънце и синкавата светлина, посочени в китайските източници, показват много примеси в атмосферата, които не позволяват на слънчевите лъчи да преминават. Липсата на реколта, смъртта на растения, птици и животни от студ и глад, това е следствие от падането на температурата заради Слънцето.

Но във въздуха не е имало концентрация на вредни вулканични газове, като въглеводороди или сярна примес, няма данни за това в древните летописи. Следователно версията с вулкана очевидно е несъстоятелна, както и версията за падането на гигантски метеорит в морето – в края на краищата няма данни за цунами от 536 г. и в световните източници.

Откъде идва този смъртоносен плащ от прах, който обгръща Земята и обръща еволюцията?

Може би нашата планета се е оказала в опашката на огромна комета, която е минала наблизо. Имали сме късмет, че кометата не е поразила целта – Земята щеше да стане просто мъртва като Марс. Но дори опашката на кометата е достатъчна, за да застраши живота.

Дълга и широка опашка от космически прах може да обгърне Земята и да остане в горните слоеве на атмосферата, задържана от земната гравитация. Този фатален пашкул е началото на сътресенията на човечеството.

В края на краищата, след глад и студ, милиони смъртни случаи ще доведат до бубонната чума …

След 50 години чумата ще обхване Византия. Вместо мирно обединение на Китай, гладният Север ще нападне сития Юг и ще създаде империя под управлението на тиранин. А бедната цивилизация на рибарите от Моче в Перу бързо деградира и изчезва …

По материали на sott.net

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *