Жената – андроид Geminoid F (видео)

„В Япония роботите са се превърнали в нещо обичайно, но най-новите образци още по-близо се доближиха до линията, която разделя човека от машината“ – пише Time. Тази седмица, по време на първото си посещение в Хонг Конг жената-андроид Geminoid F поприказваме, пя и се смя пред очите на потресените хора, които снимаха непрекъснато. Нейният създател, Хироши Ишигуро, е програмирал в компютъра и 65 вида поведение, което я прави един от най-умните роботи в света.

Миналата година F се появи на сцената на Токийския фестивал на изкуствата, а наскоро представи дрехи във витрина в Токио. „Трудно е да си представим как хората ще използват роботите за в бъдеще – казва Ишигуро – Ние предлагаме технология, но не контролираме тяхното използване.“

loading...

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.